Egyelőre nem a feloszlatás a téma a Jobbiknál, Sneider végsőkig tartó harcot ígért

politika
2019 február 02., 15:41
comments 166

Évadnyitó rendezvényt tartott a Jobbik szombaton Budapesten. Ez még nem az a rendkívüli kongresszus volt, amit Sneider Tamás pártelnök amiatt hívott össze, hogy az Állami Számvevőszék újabb, több százmilliós bírsága miatt feloszlassa-e magát a Jobbik. De a büntetés szóba került a beszédében. Azt MTI tudósítása szerint azt mondta, akárhogyan is próbálják ellehetetleníteni működésüket, mindig meg fogják találni az ellenállás módját. Szerinte a Jobbik a magyarság egyetlen komoly reménye. 

Sneider úgy látja, hogy a Jobbiknak óriási felelőssége van abban, hogy a 21. századi pártokat egységbe forrassza. Ez nem megszűnést, hanem közös munkát jelent a jelenlegi rendszer felszámolásában. Csak azokkal a parlamenti pártokkal hajlandóak együttműködni, amelyek elfogadják a parlamenti demokrácia működését, valamint támogatják az elmúlt harminc évet átvilágító törvény létrehozását. 

photo_camera Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton  Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A pártot és személyét ért támadásokról Sneider azt mondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt elnöke lesz kitéve a legnagyobb mértékben az "ármánymédiának", majd azt üzente Orbán Viktornak, hogy "emberére talált, engem nem fog megfélemlíteni".

„Gátlástalanul gonosz, mindenre elszánt szolgahadak rabolják országunkat, teszik tönkre nemzetünket, de mi kitartunk” - jelentette ki, hangsúlyozva, akkor sem adják fel a harcot, ha a nagyvilágtól csak ígéretek érkeznek segítség helyett.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke ott volt a rendezvényen. Őt külön is köszöntötte a színpadról Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke, azzal fordulva hozzá, hogy "merjünk egyetérteni abban, hogy nem kell mindig mindenben egyetérteni".

photo_camera Keresztes László Lóránt és Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselő Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Gyöngyösi szerint a Fidesz stratégiája az ékverés, „abból élnek, hogy mi nem tudunk összefogni”. Majd azt mondta, „ne legyen kétségünk, hogy a szerencsés gazdasági helyzet szelídnek mutatkozó hatalom mire képes, ha már nem tudja etetni a népet, és ne áltassuk magunkat azzal hogy a mindent pénzben és hatalomban mérő Fidesz-elit nem vezeti Magyarországot az Európai Unióból, ha már onnan sem pénzt, sem elismerést nem remélhet”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.