Szijjártó tényleg nem támogatja, hogy az EU közös nyilatkozattal tárgyaljon az arab államokkal az illegális migráció elleni küzdelemről

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szombaton jelent meg német oldalakon annak az uniós diplomatának a kifakadása, aki az EU és az Arab Liga országainak ülése előtt diplomáciai ámokfutásának nevezte, hogy a magyar kormány semmiféle kompromisszumra nem hajlandó, ezért  az uniós delegáció közös álláspont nélkül fogja elkezdeni a tárgyalásokat. 

A tárgyalások célja egyébként az lenne, hogy rávegye az arab országokat, főleg Egyiptomot, egy markánsabb szerepvállalásra a menedékkérők fogadásában és az illegális migráció elleni küzdelemben.

Erre reagálva vasárnap Szijjártó Péter külügyminiszter az MTI-nek azt mondta, hogy „a bevándorláspárti politikusok ámokfutása folytatódik, mindig, minden uniós dokumentumban hivatkozni akarnak az ENSZ globális migrációs csomagjára, annak ellenére, hogy kilenc uniós tagállam nem szavazta meg azt”. 

Szijjártó Péter az MTI-nek hangsúlyozta, a magyar kormány soha nem fogja elfogadni az ENSZ migrációs csomagját, amely meg akarja szervezni a bevándorlást. „Mi azonban zéró toleranciát hirdetünk a migrációval szemben. A migrációs csomagot nem szavaztuk meg, és semmilyen olyan dokumentumot nem támogatunk sem az Európai Unióban, sem az ENSZ-ben, amelyben hivatkoznak rá. Nem lehet hivatkozási alap egy olyan dokumentum, amellyel nem minden tagállam ért egyet” - jegyezte meg. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.