Újabb romániai kisbusz szenvedett balesetet, mert a sofőr vezetés közben élőben közvetített

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Élőben közvetítette egy balesettel végződött előzését az A3-as észak-erdélyi autópályán egy romániai kisbusz sofőrje – közölte a Mediafax hírügynökség.

A kisbusz hétfőn délelőtt külföldön dolgozó román vendégmunkásokat szállított Maros megyébe, és a Kolozsvár mellett elhaladó autópályán egy kamiont kezdett előzni, majd a menetirányokat elválasztó szalagkorlátnak csapódott, és felborult. A balesetben a sofőr és a kisbusz négy utasa megsérült.

Tavaly májusban is vendégmunkásokat szállító Maros megyei kisbusz szenvedett balesetet Ceglédbercelnél, miközben a sofőr élőben közvetített, akkor 9 ember meghalt. Az a sofőr feltehetően azért nem vette észre a szembe közeledő teherautót, mert a telefonjára figyelt.

A ceglédberceli eset után a román belügyminisztérium és a rendőrség kampányt indított az okostelefonok vezetés közbeni használata ellen. A belügyminisztérium arra kérte a tömegközlekedési eszközökön utazókat, hogy szóljanak rá a buszok, trolik, villamosok vagy taxik vezetőire, ha azt látják, hogy vezetés közben használják a telefonjukat. Ha pedig a vezető a felszólítás után sem teszi félre a telefont, egyből jelentsék a segélyhívószámon. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.