Újra a szellemi szabadságharc frontvonalában küzd a Magyar Nemzet

Média
2019 február 06., 07:54
comments 335

Eljött a nap, szerdán újraindult a Magyar Nemzet:

photo_camera Fotó: botost/444

A címlap nagy részét egy szerkesztőségi vezércikk foglalja el, aminek konklúziója, hogy

„újra a szellemi szabadságharc frontvonalában”

van a lap. Egy másik cikkben Szánthó Miklós, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának tagja próbálja helyrehozni a károkat, amiket szellemi szabadságharcosok lelkében okozott a volt kuratóriumi elnök, Varga István a napokban:

„A Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, illetve a tulajdonában álló médiaeszközöknek azonban – éppen emiatt – a fenti értelemben vett médiapluralizmus elősegítése a célja: a valódi médiaegyensúly megteremtése. És az ellenkező híresztelésekkel szemben bőven van még mit utolérni, persze nyilván nem úgy, hogy a jobboldali életmódrovatok átveszik a hasonló liberális felületek polkorrekt agymenéseit.”

Szánthó szerint a cél „a progresszív gyökerű hírhamisítás, dez­informálás, a politikai korrektség elleni fellépés, a nemzeti-polgári oldal megerősítése, hogy a valódi konzervatív-keresztény gondolat ugyanolyan érvényességgel lehessen jelen a közéletben, mint a balliberális”.

link Forrás

A lapban van ezen kívül nagy Boross Péter-interjú is, de legalább ilyen érdekes, hogy mi nincs benne.

Se Soros, se migráns

nincs a címlapon, sőt, a most indult magyarnemzet.hu-n sincs az első oldalon egyetlen Soros sem, migráns is csak két MTI-hírben szerepel.

Ugyanakkor a Magyar Idők szellemi hagyatékából is maradt valami: 

a népszerű Napi Terror rovat 

a Magyar Nemzetben is folytatódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.