Újra a szellemi szabadságharc frontvonalában küzd a Magyar Nemzet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eljött a nap, szerdán újraindult a Magyar Nemzet:

Fotó: botost/444

A címlap nagy részét egy szerkesztőségi vezércikk foglalja el, aminek konklúziója, hogy

„újra a szellemi szabadságharc frontvonalában”

van a lap. Egy másik cikkben Szánthó Miklós, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának tagja próbálja helyrehozni a károkat, amiket szellemi szabadságharcosok lelkében okozott a volt kuratóriumi elnök, Varga István a napokban:

„A Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, illetve a tulajdonában álló médiaeszközöknek azonban – éppen emiatt – a fenti értelemben vett médiapluralizmus elősegítése a célja: a valódi médiaegyensúly megteremtése. És az ellenkező híresztelésekkel szemben bőven van még mit utolérni, persze nyilván nem úgy, hogy a jobboldali életmódrovatok átveszik a hasonló liberális felületek polkorrekt agymenéseit.”

Szánthó szerint a cél „a progresszív gyökerű hírhamisítás, dez­informálás, a politikai korrektség elleni fellépés, a nemzeti-polgári oldal megerősítése, hogy a valódi konzervatív-keresztény gondolat ugyanolyan érvényességgel lehessen jelen a közéletben, mint a balliberális”.

A lapban van ezen kívül nagy Boross Péter-interjú is, de legalább ilyen érdekes, hogy mi nincs benne.

Se Soros, se migráns

nincs a címlapon, sőt, a most indult magyarnemzet.hu-n sincs az első oldalon egyetlen Soros sem, migráns is csak két MTI-hírben szerepel.

Ugyanakkor a Magyar Idők szellemi hagyatékából is maradt valami: 

a népszerű Napi Terror rovat 

a Magyar Nemzetben is folytatódik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.