Szabadstrand lehet a Római-parton

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Óbuda képviselőtesülete a helyi civilek kezdeményezésére elfogadott egy költségvetési csomagot, amelyben célzott forrásokat különítenek el a Római-part állapotának javítására - közölte a Maradjanak a FÁK a Rómain csoport.

A képviselőtestület többek között 15 millió forintot különít el egy szabadstrand létesítésének előkészítéséhez, elsősorban a szükséges jogi és műszaki vizsgálatokra.

Emellett több erőforrással folytatódhat a parti föveny megtisztítása és lesz támogatás például vízitúrák szervezésére is. Továbbá a testületi döntés alapján az önkormányzat megkísérli majd megszerezni a part hullámterén lévő állami telkeket. Az elfogadott csomag viszont nem érinti a főváros hatáskörébe tartozó árvízvédelem kérdését.

Az Indexnek Puskás Péter alpolgármester azt mondta, a Római-parton volt régebben strand, de a vízminőség romlása miatt megszűnt. Az elmúlt években azonban nagyot javult a vízminőség, ezért felülvizsgálható a tiltás. Az önkormányzat most vízminőség-méréseket fog végezni, és megkeresi az ideális helyet a fürdőzéshez. Puskás két-három helyen tudná elképzelni a szabadstrandot, de konkrét javaslat például a Hattyú csónakház környékére van. Az alpolgármester szerint a cél az, hogy az idei szezonban már megnyisson a szabadstrand.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.