A kínai állami média előszedett egy videót, amin a törökök által halottnak hitt ujgur zenész mondja el, hogy jól van

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szokatlanul nyers diplomáciai levélben ítélte el Kína ujgur-politikáját, vagyis a muszlim vallású, kulturális értelemben a törökökkel rokon népesség táborokba zárását Törökország. Mint mondták, több százezer ujgur bebörtönzése - a hivatalos kínai kommunikáció szerint munkaerőpiaci továbbképzése - és "kényszerasszimilációja az emberiség nagy szégyene". A törökök megemlítették a levélben a híres ujgur költő és zenész, Abdurehim Heyitet is, akit szerzeményei miatt 8 évre bebörtönöztek Kínában, de az egyik fogolytáborban fogságának második évében meghalt.

A kínai állami hírügynökség most a művész halálhírének cáfolataként kiadott egy február 10-re dátumozott videót, amin állítólag Abdurehim Heyit látható, miközben elmondja, hogy jó egészségnek örvend.

Jogvédők szerint a felvétel gyanús, és sokan kételkednek a valódiságában. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.