Handó Tünde szintet lépett és már a vele kritikus bírák szakmai munkáját támadja

belföld
2019 február 11., 05:07
comments 131

Bár Handó Tündének az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökeként elvileg semmi köze a bírák szakmai, vagyis ítélkezési munkájához, a Népszava szerint egy belső üzenetben most ezen a fronton is támadást indított az őt törvény szerint felügyelő bírói testület, az Országos Bírói Tanács (OBT) ellen, akikkel egy ideje nyílt harcban áll.

A napilap úgy tudja, hogy az üzenetben többek között az áll: Handó reméli, hogy az OBT tagjai ítélkezésük során bírói kötelezettségüknek megfelelően függetlenül és pártatlanul járnak el. Nem pedig úgy, mint amikor OBT-tagként tevékenykednek, mert ilyenkor - szerinte - valótlanságokat állítanak, sőt még a sajtóval is összejátszanak.

Ennek a húzásnak a közvetlen előzménye az lehetett, hogy az OBT a napokban tett közzé egy jelentést arról, hogy szerintük Handó vezetői gyakorlata mennyiben törvénytelen.

Az OBT Alaptörvényben lefektetett feladata az OBH-elnök ellenőrzése. Handó azonban tavaly tavasz óta, amikor elkészült a tanács előző, kritikus jelentése munkájáról, illegitimnek tartja az OBT-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.