Vége a vs.hu-nak

media
2019 február 11., 15:45

A Népszava értesülései szerint keddtől nem frissül tovább a vs.hu. Az oldalt 2013-ban indították, első főszerkesztője Kerényi György volt, őt 2014-ben Lebhardt Olivér váltotta. 2016-ban azonban a híroldal megítélése helyrehozhatatlan csorbát szenvedett, mikor kiderült, hogy jelentős támogatásban részesült az MNB alapítványaitól, a vs.hu tulajdonosi köre mögött pedig Matolcsy György rokona sejlett fel. Ekkor a szerkesztőség nagyobb része távozott, Lebhardt Olivér is lemondott.

A vs.hu később Matolcsy György fiának médiacégéhez, az Origót is üzemeltető New Wave Mediához került, majd a cég az Origóval együtt <{[(„felajánlotta”)]}> a fideszes médiát központosító Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

A Népszava szerint a hírt hétfőn délután közölték a lap még megmaradt dolgozóival.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.