Vége a vs.hu-nak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava értesülései szerint keddtől nem frissül tovább a vs.hu. Az oldalt 2013-ban indították, első főszerkesztője Kerényi György volt, őt 2014-ben Lebhardt Olivér váltotta. 2016-ban azonban a híroldal megítélése helyrehozhatatlan csorbát szenvedett, mikor kiderült, hogy jelentős támogatásban részesült az MNB alapítványaitól, a vs.hu tulajdonosi köre mögött pedig Matolcsy György rokona sejlett fel. Ekkor a szerkesztőség nagyobb része távozott, Lebhardt Olivér is lemondott.

A vs.hu később Matolcsy György fiának médiacégéhez, az Origót is üzemeltető New Wave Mediához került, majd a cég az Origóval együtt <{[(„felajánlotta”)]}> a fideszes médiát központosító Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

A Népszava szerint a hírt hétfőn délután közölték a lap még megmaradt dolgozóival.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.