Vége a vs.hu-nak

A Népszava értesülései szerint keddtől nem frissül tovább a vs.hu. Az oldalt 2013-ban indították, első főszerkesztője Kerényi György volt, őt 2014-ben Lebhardt Olivér váltotta. 2016-ban azonban a híroldal megítélése helyrehozhatatlan csorbát szenvedett, mikor kiderült, hogy jelentős támogatásban részesült az MNB alapítványaitól, a vs.hu tulajdonosi köre mögött pedig Matolcsy György rokona sejlett fel. Ekkor a szerkesztőség nagyobb része távozott, Lebhardt Olivér is lemondott.

A vs.hu később Matolcsy György fiának médiacégéhez, az Origót is üzemeltető New Wave Mediához került, majd a cég az Origóval együtt <{[(„felajánlotta”)]}> a fideszes médiát központosító Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

A Népszava szerint a hírt hétfőn délután közölték a lap még megmaradt dolgozóival.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.