Sikeres feljelentésért ad jutalmat egy kukás cég

belföld
2019 február 13., 10:38
comments 91

Egyedi módszerrel növelné az ügyfelei számát és szorítaná vissza a szemetükkel csalókat a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 

A Vácért Lokálpatrióta Egyesület küldte el nekünk a cég hírlevelét, amiben röviden felvázolják a problémát: a szelektív hulladékgyűjtőkben sok a szemét, a vegyes kukákban pedig sok az olyan hulladék, amit szelektíven is lehetne gyűjteni (bár ott meg sok a szemét.) 

Már itt is érzeni, hogy nem a megszokott hangnemben küzd a szelektívebb hulladékgyűjtésért a cég:

„A magas környezeti intelligenciával rendelkezők jobban odafigyelnek a helyes gyűjtésre, míg a kevésbé intelligens emberek kevésbé figyelnek a hulladék szétválogatására.”

Majd rátérnek a lényegre, a csalókra, akik ahelyett, hogy szerződnének a céggel, a szemetüket a szelektív gyűjtőszigetekre viszik. ( Azokról nem írnak, akik erdőben, használaton kívüli ipartelepenvédett lápban vagy csak az út szélén hagyják a szemetüket.) Az ő lebuktatásukra szólít fel a cég, de nemcsak szívességet kér, hanem fizet is a feljelentésért. Már amennyiben a csalóból ügyfél lesz:

„Közös érdek a csalók feljelentése. Ezért kérjük a lakosságot, hogy ha tudomásuk van olyanokról, akik nem veszik igénybe a hulladékszállítási közszolgáltatást, arról tegyenek bejelentést (…). Az a bejelentő, akiknek információi alapján új ügyfél kerül regisztrálásra 5.000 Ft jutalomban részesül. A bejelentő személyes adatait bizalmasan kezeljük.” 

A hírlevél azzal zárul, hogy az illegális szemetelőket nem könnyű lebuktatni, ezért ha valaki az egyértelmű azonosításukhoz szükséges dokumentumot juttat el a céghez, az 20 ezer forint jutalmat kap. 

photo_camera Fotó: Forrás: Vácért Lokálpatrióta Egyesület

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.