Szlovén tévébe vásárolt be Adamik Ágnes, aki Habonyékkal együtt már Macedóniában is szépen költött médiára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Valószínűleg új fejezethez ért a kormányközeli magyar szereplők terjeszkedése a környező országokban, a szlovén média beszámolója szerint ugyanis 15 százalékos tulajdonrészt szerzett a helyi Nova24TV nevű televíziós csatornában Adamik Ágnes, a magyar köztévé egy korábbi vezetője, aki már Macedóniában is építgette médiabirodalmát. A Habony Árpád köréhez sorolt Adamik Schatz Péterrel együtt érkezett a macedón és a szlovén médiapiacra, és mindkét országban olyan kiadványokat szereztek meg, amik jellemzően Orbán Viktor helyi politikai szövetségeit támogatják. A Nova24TV-ről például a szlovén médiában azt írják, hogy azt a Fidesz-szövetséges SDS nevű párt tagjai és támogatói alapították 2016-ban. Habonyék körének szlovén nyomulását, és az arra adott helyi reakciókat itt foglaltuk össze tavaly december elején. (via 24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.