Szlovén tévébe vásárolt be Adamik Ágnes, aki Habonyékkal együtt már Macedóniában is szépen költött médiára

politika
2019 február 13., 10:42
comments 43

Valószínűleg új fejezethez ért a kormányközeli magyar szereplők terjeszkedése a környező országokban, a szlovén média beszámolója szerint ugyanis 15 százalékos tulajdonrészt szerzett a helyi Nova24TV nevű televíziós csatornában Adamik Ágnes, a magyar köztévé egy korábbi vezetője, aki már Macedóniában is építgette médiabirodalmát. A Habony Árpád köréhez sorolt Adamik Schatz Péterrel együtt érkezett a macedón és a szlovén médiapiacra, és mindkét országban olyan kiadványokat szereztek meg, amik jellemzően Orbán Viktor helyi politikai szövetségeit támogatják. A Nova24TV-ről például a szlovén médiában azt írják, hogy azt a Fidesz-szövetséges SDS nevű párt tagjai és támogatói alapították 2016-ban. Habonyék körének szlovén nyomulását, és az arra adott helyi reakciókat itt foglaltuk össze tavaly december elején. (via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.