Bernie Sanders szinte biztosan indul a 2020-as elnökválasztáson

Bernie Sanders a 2016-os kampányban Fotó: KENA BETANCUR

Két egymástól független forrásra hivatkozva ír arról a Politico, hogy a 2016-os választáson Hillary Clintont megszorongató 78 éves vermonti szenátor már leforgatta azt a kisfilmet, amin bejelenti indulását a két év múlva esedékes elnökválasztásokon. 

A lap a héten írt arról, hogy már zajlik a casting a Sanders-kampány kulcspozícióira. Főtanácsadója várhatóan az a Chuck Rocha lesz, aki 2016-ban is mellett dolgozott. A Politicónak arról nincs információja, mikor tervezi a stáb nyilvánosságra hozni a felvételt, a politikus sajtósai pedig nem kommentálták az értesülést. 

Ahogy arról már januárban írtunk, szinte minden felmérés szerint a markáns baloldali programmal kampányoló Sanders lenne az egyik legtámogatottabb demokrata jelölt; különösen magas a támogatottsága a fekete és a latino szavazók körében, és van olyan felmérés is, ami szerint ő a legnépszerűbb, választott posztot viselő politikus az Egyesült Államokban.

Demokrata oldalról idáig Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, Tulsi Gabbard hawaii képviselő, Julián Castro, a texasi San Antonio volt polgármestere, és Kirsten Gillibrand New York-i szenátor jelentette be hivatalosan is az indulását. (Politico)