Bernie Sanders szinte biztosan indul a 2020-as elnökválasztáson

külföld
2019 február 16., 21:19
comments 350
photo_camera Bernie Sanders a 2016-os kampányban  Fotó: KENA BETANCUR

Két egymástól független forrásra hivatkozva ír arról a Politico, hogy a 2016-os választáson Hillary Clintont megszorongató 78 éves vermonti szenátor már leforgatta azt a kisfilmet, amin bejelenti indulását a két év múlva esedékes elnökválasztásokon. 

A lap a héten írt arról, hogy már zajlik a casting a Sanders-kampány kulcspozícióira. Főtanácsadója várhatóan az a Chuck Rocha lesz, aki 2016-ban is mellett dolgozott. A Politicónak arról nincs információja, mikor tervezi a stáb nyilvánosságra hozni a felvételt, a politikus sajtósai pedig nem kommentálták az értesülést. 

Ahogy arról már januárban írtunk, szinte minden felmérés szerint a markáns baloldali programmal kampányoló Sanders lenne az egyik legtámogatottabb demokrata jelölt; különösen magas a támogatottsága a fekete és a latino szavazók körében, és van olyan felmérés is, ami szerint ő a legnépszerűbb, választott posztot viselő politikus az Egyesült Államokban.

Demokrata oldalról idáig Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, Tulsi Gabbard hawaii képviselő, Julián Castro, a texasi San Antonio volt polgármestere, és Kirsten Gillibrand New York-i szenátor jelentette be hivatalosan is az indulását. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.