Idén nyáron is lesz felújítás a 4-6-os vonalán

közlekedés
2019 február 19., 11:05
comments 127

Az Inforádió ír arról, hogy a BKK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint az iskolai nyári szünetben a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget, illetve a Margit utca között felújítják a 4-es és a 6-os villamos pályáját.

Ezzel egy időben leállhat a közlekedés a körúti villamosvonal másik végén is: jelenleg is fut egy közbeszerzési eljárás az Üllői út és a dél-budai végállomások közötti szakaszának vágányfelújításáról. Ha ez sikerrel zárul, akkor az Üllői út és a villamosok budai elágazása között is elkezdődhet a felújítás a nyáron.

A lap arról is ír, hogy az M3-as metróvonal északi szakaszának korszerűsítése hamarosan befejeződhet, ezután a rekonstrukció a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között folytatódik. Az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig pedig várhatóan 2019 nyarán fejeződik be.

A cikk felsorolt még további munkálatokat: 

  • Akadálymentesítik a megállókat az 50-es villamos vonalán (Kossuth tér, Árpád utca, Baross utca, Szarvas csárda tér megállóhely) várhatóan júniusa és december között, valamint a III. kerületi Bécsi úton, a Selmeci utca és Szent Margit kórház megállóhelyen ez év nyarán.
  • Tavasszal folytatódnak az Orczy tér és a Teleki tér közötti villamosvágány-felújítási munkák, várhatóan másfél hónapig.
  • Márciusban elkezdődik és tervezetten júliusig tart a 41-es villamos vonalán a Hosszúréti-patak melletti, Pék utca és Tordai utca közötti villamostöltés megerősítési munkája, valamint a Pék utcánál található vasbeton teknőhíd átépítése.
  • Sikeres közbeszerzési eljárás esetén a nyáron, illetve az ősz folyamán elkezdődik a Bosnyák tér és a Zugló kocsiszín villamosvágány-hálózatának felújítása. A kapcsolódó közműkiváltási munkák a közúti közlekedés rendjét is érintik majd. Ezt követően a Bosnyák tér és a Szugló utca közötti villamosvágány felújítása is várható.
  • Az 50-es villamos vonalán az év végén felújíthatják a Határ úti és a Béke téri végállomási vágányhálózatot, valamint a Szarvas csárda téri kitérőkapcsolatot is, összehangolva a BKK-beruházások között említett akadálymentesítési programmal.

És érkeznek új járművek is: 

  • 26 vadonatúj, korszerű, alacsony padlós, légkondicionált CAF villamos érkezik Budapestre, ebből 5 darab idén, 21 darab pedig 2020-ban.
  • 21 Škoda-Solaris trolibusz áll forgalomba 2019 első félévében.
  • A hetekben jelenik meg két tenderkiírás, amelyben összesen 100 szóló és 100 csuklós autóbusz beszerzését tervezik ütemezetten az esetlegesen létrejövő szerződések megkötésétől számított négy éven keresztül. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén ebből idén ősszel legalább 20 szóló és 20 csuklós busz forgalomba állása valósulhat meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.