Kövér: Az ellenfél mindenhova beépült, és hálózatszerűen működik

POLITIKA
2019 február 20., 21:20
comments 331

EP-választásnak még soha nem volt akkora tétje, mint az ideinek, az, hogy Magyarország a magyar embereké marad vagy másoké lesz – mondta az Országgyűlés elnöke Szolnokon.

Kövér László (az Amerikába emigrált magyar íróról elnevezett) Márai Sándor Polgári Kör által szervezett rendezvényen a választási részvételre és a Fidesz-KDNP-re való szavazásra biztatott, mondván: az a tét, hogy a bevándorláspártiak nyerik-e meg a választást, vagy azok, akik szeretnék meggátolni a bevándorlást, főleg az illegálisat.

A házelnök a Tiszaparti esték című eseményen azt mondta: kb. 5-6-szor hatékonyabban lehet ugyanakkora forrásból segíteni a migránsokon például az iskolák, kórházak újjáépítésével, felszerelésével, mint az Európába hozatalukkal, ahol a munkanélküliek táborát gyarapítják.

Kövér László elmondta, hogy a brüsszeli Politico közvélemény-kutatási eredményekhez kapcsolódó cikke szerint a májusi EP-választásokon az Európai Néppárt veszít majd a mandátumai számából, a szocialisták, szociáldemokraták pedig még náluk is többet veszítenek majd, és így a két frakciónak nem lesz már meg a többsége az EP-ben, a radikális jobboldalinak, „euroszkeptikusnak” elkönyvelt pártok pedig meg fognak erősödni.

Kövér szerint ezért meghatározó lesz, hogy az Európai Néppárton belül olyan képviselőket választanak-e meg, akik a saját pártjukon belül a konzervatív, szuverenista, a „nemzetek Európáját” elképzelők körébe tartoznak, vagy pedig olyan képviselőket delegálnak az Európai Néppártba, akik tulajdonképpen a liberálisoknál is lehetnének. Kövér bízik abban, hogy a belpolitikai mozgások miatt azok a képviselők kerülnek már eleve a listára, akik vissza akarnak fordulni az „Európai Egyesült Államokat megcélzó útról”.

Kövér idézte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki azt mondta: „a bevándorláspártiak, a globalisták elfoglalták az európai intézményeket”. A cél, hogy visszafoglalják ezeket az intézményeket azoktól, akik az európai emberek ellenében használták őket – mondta a házelnök.

Szerinte van ok az optimizmusra, de jól fel kell mérni „a baj nagyságát”, mivel – mint mondta – „az ellenfél mindenhova beépült és hálózatszerűen működik”.

Hajagos Csaba történész (b) és Kövér László a Bács-Kiskun megyei Szankon, az 1956-os forradalomnak emléket állító kiállítóhely, a Büszkeségpont avatásán 2016. november 25-én.
photo_camera Hajagos Csaba történész (b) és Kövér László a Bács-Kiskun megyei Szankon, az 1956-os forradalomnak emléket állító kiállítóhely, a Büszkeségpont avatásán 2016. november 25-én. Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Kövér szerint a világba kitekintve leegyszerűsödött a politikai küzdelem két táborra: a konzervatív értékek, a család, a nemzet védelmében politizálókra és az ezzel szemben állókra, akik ezeknek a kereteknek a puszta létét is tagadják.

Az ellenzék igazi vezéreit a magyar határokon túl kell keresni, nevezzék őket bárhogy: „sorosistáknak, bevándorláspártiaknak, globalistáknak, föderalistáknak”

– mondta Kövér László.

Szerinte a magyarországi ellenzék „kárt okoz”, és mivel nem tudták megszólítani az emberek többségét, azt a téves következtetést vonták le magukban, hogy ennek az az oka, hogy „nem elég radikálisak, durvák, egyértelműek”.

2010-ig a parlamenti képviselők a súlyos konfliktusok során sem léptek át bizonyos határokat, betartották az elemi normákat – mondta.

A Parlamentben december 12-én történtekről azt mondta, az ellenzék nevetségessé és komolytalanná teszi magát, de az ország ennél többet érdemel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.