Kövér: Az ellenfél mindenhova beépült, és hálózatszerűen működik

EP-választásnak még soha nem volt akkora tétje, mint az ideinek, az, hogy Magyarország a magyar embereké marad vagy másoké lesz – mondta az Országgyűlés elnöke Szolnokon.

Kövér László (az Amerikába emigrált magyar íróról elnevezett) Márai Sándor Polgári Kör által szervezett rendezvényen a választási részvételre és a Fidesz-KDNP-re való szavazásra biztatott, mondván: az a tét, hogy a bevándorláspártiak nyerik-e meg a választást, vagy azok, akik szeretnék meggátolni a bevándorlást, főleg az illegálisat.

A házelnök a Tiszaparti esték című eseményen azt mondta: kb. 5-6-szor hatékonyabban lehet ugyanakkora forrásból segíteni a migránsokon például az iskolák, kórházak újjáépítésével, felszerelésével, mint az Európába hozatalukkal, ahol a munkanélküliek táborát gyarapítják.

Kövér László elmondta, hogy a brüsszeli Politico közvélemény-kutatási eredményekhez kapcsolódó cikke szerint a májusi EP-választásokon az Európai Néppárt veszít majd a mandátumai számából, a szocialisták, szociáldemokraták pedig még náluk is többet veszítenek majd, és így a két frakciónak nem lesz már meg a többsége az EP-ben, a radikális jobboldalinak, „euroszkeptikusnak” elkönyvelt pártok pedig meg fognak erősödni.

Kövér szerint ezért meghatározó lesz, hogy az Európai Néppárton belül olyan képviselőket választanak-e meg, akik a saját pártjukon belül a konzervatív, szuverenista, a „nemzetek Európáját” elképzelők körébe tartoznak, vagy pedig olyan képviselőket delegálnak az Európai Néppártba, akik tulajdonképpen a liberálisoknál is lehetnének. Kövér bízik abban, hogy a belpolitikai mozgások miatt azok a képviselők kerülnek már eleve a listára, akik vissza akarnak fordulni az „Európai Egyesült Államokat megcélzó útról”.

Kövér idézte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki azt mondta: „a bevándorláspártiak, a globalisták elfoglalták az európai intézményeket”. A cél, hogy visszafoglalják ezeket az intézményeket azoktól, akik az európai emberek ellenében használták őket – mondta a házelnök.

Szerinte van ok az optimizmusra, de jól fel kell mérni „a baj nagyságát”, mivel – mint mondta – „az ellenfél mindenhova beépült és hálózatszerűen működik”.

Hajagos Csaba történész (b) és Kövér László a Bács-Kiskun megyei Szankon, az 1956-os forradalomnak emléket állító kiállítóhely, a Büszkeségpont avatásán 2016. november 25-én.Fotó: Rosta Tibor/MTI/MTVA

Kövér szerint a világba kitekintve leegyszerűsödött a politikai küzdelem két táborra: a konzervatív értékek, a család, a nemzet védelmében politizálókra és az ezzel szemben állókra, akik ezeknek a kereteknek a puszta létét is tagadják.

Az ellenzék igazi vezéreit a magyar határokon túl kell keresni, nevezzék őket bárhogy: „sorosistáknak, bevándorláspártiaknak, globalistáknak, föderalistáknak”

– mondta Kövér László.

Szerinte a magyarországi ellenzék „kárt okoz”, és mivel nem tudták megszólítani az emberek többségét, azt a téves következtetést vonták le magukban, hogy ennek az az oka, hogy „nem elég radikálisak, durvák, egyértelműek”.

2010-ig a parlamenti képviselők a súlyos konfliktusok során sem léptek át bizonyos határokat, betartották az elemi normákat – mondta.

A Parlamentben december 12-én történtekről azt mondta, az ellenzék nevetségessé és komolytalanná teszi magát, de az ország ennél többet érdemel. (MTI)