Egy közmédiás videófelvétel szerint nem Hadházy támadt az MTVA biztonsági őreire

POLITIKA
2019 február 21., 09:21
comments 174

Belső, biztonsági kamerás videofelvételt hozott nyilvánosságra Facebook oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, amin az MTVA épületében december 16-án történt dulakodás egy részlete látható.

link Forrás

Hadházy, más ellenzéki képviselőkkel együtt december 16-án ment be a közmédia székházába. Az MTVA valamilyen illetékes munkatársával próbáltak beszélni, és elérni, hogy a közmédiában ismertessék az ellenzéki képviselőt öt pontját. Bár országgyűlési képviselőként joguk van belépni bármilyen közintézménybe, és az ott dolgozóknak válaszolni kell a kérdéseikre, illetve mentelmi jog illeti meg őket, Hadházyt és Varju László DK-s képviselőt is erőszakkal dobták ki az épületből.

Az ügyben több feljelentés is született az ellenzéki képviselők és az MTVA részéről is, az ügyészség pedig több mint egy hónap vizsgálódás után azt állapította meg, hogy

rendben volt az ellenzékiekkel szemben alkalmazott erőszak.

Központi Nyomozó Főügyészség folyamatosan durvuló, a biztonsági őrökre támadó ellenzéki képviselőkről írt, illetve arról, hogy konkrétan Hadházy támadólag lépett fel a biztonságiakkal szemben, és erőteljes ellenállást tanúsított. Ezt az ügyészek a helyszínen készült videofelvételek és tanúvallomások alapján állapították meg, bár Hadházyt például egyáltalán nem hallgatták meg.

A hatóság verzióját árnyalhatja a Hadházy által most nyilvánosságra hozott felvétel, amin az látható, hogy a képviselő Szél Bernadett társaságában a mobiltelefonjának kamerájába beszél egy fal közelében állva, mikor a köztévé fegyveres biztonsági őrei egyszer csak elkezdik hátulról lökdösni őket, Hadházy emiatt kerül néhány másodperccel később a földre. Ezen a felvételen nem látszik, hogy Hadházyék bárkivel szemben támadólag lépnének fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.