Putyin szóvivőjének a lánya gyakornokként dolgozik az Európai Parlamentben

külföld
2019 február 25., 18:52
comments 87

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő lánya gyakornokként dolgozik az Európai Parlamentben egy francia radikális jobboldali képviselő kabinetjében.

A kb. 80 ezer Instagram-követővel rendelkező, 21 éves Elizaveta Peszkova brüsszeli sajtóhírek szerint Aymeric Chauprade-nak dolgozik, aki a francia Nemzeti Tömörülés (volt Nemzeti Front) színeiben került be az EU képviselő-testületébe.

link Forrás

Az ügyről beszámolt az EUObserver is, Sandra Kalniete lett EP-képviselőt idézve, aki szerint Peszkova biztonsági kockázatot jelenthet, mivel bizalmas információkhoz férhet hozzá Brüsszelben és Strasbourgban, személyesen és a belső számítógépes hálózatokon is. Petras Austrevicius litván képviselő „hatalmas szégyennek” az ügyet az EP-re nézve.

„Elizaveta Peszkova valóban egy fontos orosz tisztségviselő lánya, de diákként neki is joga van tanulmányai keretében gyakornokoskodni, mint más fiataloknak” – közölte a Szabad Európa Rádió megkeresésére Chauprade, aki szerint nem lehet szó összeférhetetlenségről, mivel Peszkova most sem állami, sem magánszervezetnek nem dolgozik Oroszországban.

Aymeric Chauprade, aki még korábban támogatásáról biztosította a nemzetközi jogilag Ukrajnához tartozó Krím-félsziget Oroszország általi elcsatolását, tagja az EP külügyi bizottságának, illetve a biztonság- és védelempolitikai albizottságának.

Dmitrij Peszkov 2013-ban a Kremlben.
photo_camera Dmitrij Peszkov 2013-ban a Kremlben. Fotó: Kiril Kudrajvcev/AFP

Dmitrij Peszkov különböző tisztségekben már 2000 óta Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.