Fillérekért bérel hatalmas önkormányzati lakást a Várban Semjén Zsolt vadászcimborája

A piaci ár töredékéért bérel lakást a budai Várban Halmágyi-Takács István - írta meg a 24.hu. Halmágyi-Takács nem különösebben ismert név, pedig érdekes figura: ő annak a Safari Clubnak az elnöke, amely nemrég az Év nemzetközi törvényhozója díjjal tüntette ki Semjén Zsoltot, aki már korábban is kapott kitüntetéseket a szervezettől, amelyben egyébként tiszteletbeli tag. Semjén 2018-ban a parlamentben is vendégül látta Halmágyi-Takácsot és a nemzetközi Safari Club elnökét.

A mostani lakásügyre úgy derült fény, hogy Veres Dávid, az I. kerület független képviselője kikérte annak az Országház utcai épületnek az adatait, amelyben az önkormányzat több lakást is birtokol. Itt bérel nevetségesen alacsony áron lakást Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is, aki Lázár János vadásztársa, és akinek az ügye néhány hete szintén bejárta a sajtót.

A 24.hu szerint Halmágyi-Takács itt egy 165 négyzetméteres lakást bérel mindössze 64 ezer forintért, ami a budapesti ingatlanpiac áraihoz képest nevetségesen alacsony. Ráadásul az sem biztos, hogy a szerencsés bérlő ennyit kifizet, mert a Veres képviselő által megszerzett iratokban csak 32 ezer forint szerepel, de az önkormányzat most az állítja, ennek a dupláját kapják.

A különbségnek az lehet az oka, hogy az ingatlan eredetileg 84 négyzetméteres, csak az ingatlant tetőtér-beépítéssel közel a duplájára növelték egy olyan kerületben, ahol ilyen jellegű bővítésre nagyon ritkán adnak engedélyt.

A 24.hu megkérdezte Halmágyi-Takácsot is, aki semmi kivetnivalót nem talált a rendkívül előnyös bérleti szerződésben, és arról beszélt, hogy

„Az I. kerületi önkormányzat az országos átlagot messze meghaladóan jól működő önkormányzat, amely olyan módon működik, hogy az itt lakó embereknek az igényeit lényegesen jobban kielégíti és szolgálja, mint az országos átlag.”

Valamint:

„Én ennek az önkormányzat a működésével elégedett vagyok.”

Az önkormányzat pedig azt válaszolta, hogy szerintük az önkormányzati tulajdonú lakások piacán ez nem alacsony ár, azt nem kellene összevetni az ingatlan.com-on található árakkal.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.