Fillérekért bérel hatalmas önkormányzati lakást a Várban Semjén Zsolt vadászcimborája

belföld
2019 február 26., 07:37
comments 176

A piaci ár töredékéért bérel lakást a budai Várban Halmágyi-Takács István - írta meg a 24.hu. Halmágyi-Takács nem különösebben ismert név, pedig érdekes figura: ő annak a Safari Clubnak az elnöke, amely nemrég az Év nemzetközi törvényhozója díjjal tüntette ki Semjén Zsoltot, aki már korábban is kapott kitüntetéseket a szervezettől, amelyben egyébként tiszteletbeli tag. Semjén 2018-ban a parlamentben is vendégül látta Halmágyi-Takácsot és a nemzetközi Safari Club elnökét.

A mostani lakásügyre úgy derült fény, hogy Veres Dávid, az I. kerület független képviselője kikérte annak az Országház utcai épületnek az adatait, amelyben az önkormányzat több lakást is birtokol. Itt bérel nevetségesen alacsony áron lakást Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is, aki Lázár János vadásztársa, és akinek az ügye néhány hete szintén bejárta a sajtót.

A 24.hu szerint Halmágyi-Takács itt egy 165 négyzetméteres lakást bérel mindössze 64 ezer forintért, ami a budapesti ingatlanpiac áraihoz képest nevetségesen alacsony. Ráadásul az sem biztos, hogy a szerencsés bérlő ennyit kifizet, mert a Veres képviselő által megszerzett iratokban csak 32 ezer forint szerepel, de az önkormányzat most az állítja, ennek a dupláját kapják.

A különbségnek az lehet az oka, hogy az ingatlan eredetileg 84 négyzetméteres, csak az ingatlant tetőtér-beépítéssel közel a duplájára növelték egy olyan kerületben, ahol ilyen jellegű bővítésre nagyon ritkán adnak engedélyt.

A 24.hu megkérdezte Halmágyi-Takácsot is, aki semmi kivetnivalót nem talált a rendkívül előnyös bérleti szerződésben, és arról beszélt, hogy

„Az I. kerületi önkormányzat az országos átlagot messze meghaladóan jól működő önkormányzat, amely olyan módon működik, hogy az itt lakó embereknek az igényeit lényegesen jobban kielégíti és szolgálja, mint az országos átlag.”

Valamint:

„Én ennek az önkormányzat a működésével elégedett vagyok.”

Az önkormányzat pedig azt válaszolta, hogy szerintük az önkormányzati tulajdonú lakások piacán ez nem alacsony ár, azt nem kellene összevetni az ingatlan.com-on található árakkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.