A Heim Pál kórháznak nem kellenek a gyerekük mellett éjszakázó szülőknek adományozott ágyak

Egészségügy
2019 február 27., 17:30
comments 219

Hiába adott még januárban 20 ágyat a budapesti Heim Pál kórháznak Orosvári Zsolt, az Ágyat az anyukáknak nevű jótékonysági akció kitalálója, a szülőknek még februárban is a földön fekve kellett éjszakázniuk a gyermekeik mellett. 

A Heim Pál kórház az üggyel kapcsolatban most a hvg.hu-nak azt írta, betegbiztonsági és higiénés szempontból sem találja alkalmasnak az Orosvári Zsolttól kapott ágyakat a kórház vezetése, ezért vissza kívánja adni őket az adományozónak. Felhozták azt is, hogy az ágyak méretük miatt nem férnek el, és akadályozzák a beteg gyermekek ellátását, szerkezetük miatt sérülés- és botlásveszélyt jelenthetnek az ellátó személyzet és gyermekek számára, emellett nehezítik a kórtermek takarítását. Az intézmény állítása szerint ezt az alapítványnak is jelezték. 

Igaz, annak a több mint harminc kórháznak nem voltak ilyen gondjai, amik korábban átvették az ágyakat az alapítványtól. A lap emlékeztet, hogy a budapesti Bethesda Gyermekkórházban nemrég a diakóniai igazgatóhelyettes vette át és nevezte nagyszerűnek a fekvőhelyeket, a Semmelweis Egyetem Bókay utcai Gyermekklinikáján pedig az azokat átvevő igazgatóhelyettes-professzor nemcsak megköszönte, hanem még ki is próbálta őket.

A lap megemlíti azt is, hogy a Heim Pál kórház Madarász utcai telephelyén a szakdolgozók ugyanilyen ágyakat vásároltak néhány hónapja az egyik osztályra. Még jelezték is  jelezték is Orosvári Zsoltéknak, hogy szívesen fogadnának adományként továbbiakat. Amikor viszont már a konkrét átadásról kezdtek egyeztetni, az ágyakat korábban kérő főnővér már azt mondta, hogy felsőbb utasításra nem szabad azokat elfogadnia.

Orosvári Zsolt a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a lehető legrövidebb időn belül elhozzák majd a Heim Pálból az ágyakat, mert rengeteg olyan intézmény van Budapesten és országszerte is, amely még nem kapott vagy továbbiakat szeretne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.