A Heim Pál kórháznak nem kellenek a gyerekük mellett éjszakázó szülőknek adományozott ágyak

Hiába adott még januárban 20 ágyat a budapesti Heim Pál kórháznak Orosvári Zsolt, az Ágyat az anyukáknak nevű jótékonysági akció kitalálója, a szülőknek még februárban is a földön fekve kellett éjszakázniuk a gyermekeik mellett. 

A Heim Pál kórház az üggyel kapcsolatban most a hvg.hu-nak azt írta, betegbiztonsági és higiénés szempontból sem találja alkalmasnak az Orosvári Zsolttól kapott ágyakat a kórház vezetése, ezért vissza kívánja adni őket az adományozónak. Felhozták azt is, hogy az ágyak méretük miatt nem férnek el, és akadályozzák a beteg gyermekek ellátását, szerkezetük miatt sérülés- és botlásveszélyt jelenthetnek az ellátó személyzet és gyermekek számára, emellett nehezítik a kórtermek takarítását. Az intézmény állítása szerint ezt az alapítványnak is jelezték. 

Igaz, annak a több mint harminc kórháznak nem voltak ilyen gondjai, amik korábban átvették az ágyakat az alapítványtól. A lap emlékeztet, hogy a budapesti Bethesda Gyermekkórházban nemrég a diakóniai igazgatóhelyettes vette át és nevezte nagyszerűnek a fekvőhelyeket, a Semmelweis Egyetem Bókay utcai Gyermekklinikáján pedig az azokat átvevő igazgatóhelyettes-professzor nemcsak megköszönte, hanem még ki is próbálta őket.

A lap megemlíti azt is, hogy a Heim Pál kórház Madarász utcai telephelyén a szakdolgozók ugyanilyen ágyakat vásároltak néhány hónapja az egyik osztályra. Még jelezték is  jelezték is Orosvári Zsoltéknak, hogy szívesen fogadnának adományként továbbiakat. Amikor viszont már a konkrét átadásról kezdtek egyeztetni, az ágyakat korábban kérő főnővér már azt mondta, hogy felsőbb utasításra nem szabad azokat elfogadnia.

Orosvári Zsolt a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a lehető legrövidebb időn belül elhozzák majd a Heim Pálból az ágyakat, mert rengeteg olyan intézmény van Budapesten és országszerte is, amely még nem kapott vagy továbbiakat szeretne.