Gulyás Gergelynek és Balog Zoltánnak kellett magyarázkodnia Berlinben a sorosozó plakátok miatt

utazás
2019 február 27., 20:40

A Népszava és az ATV kormányzati forrásai is megerősítették azt a pletykát, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Balog Zoltán miniszterelnöki biztos kedden Berlinben tárgyaltak a CDU elnökével, Annegret Kramp-Karrenbauerrel, aki a múlt héten már a Fidesz Néppártból való kizárását is belengette a kormány legújabb sorosozó kampánya miatt.

Annegret Kramp-Karrenbauer a Der Spiegel-nek adott nyilatkozatában felfoghatatlannak és alaptalannak nevezte azt a vádaskodás, amit a hirdetésekben üzen a magyar kormány. Szerinte ezzel az Európai Néppárt egésze gyengül és sérül. Hozzátette, hogy a magyar félnek kell tartósan bizonyítania, hogy még mindig úgy érzi, az Európai Néppárthoz tartozik. Ha ez nem sikerül, és nem sikerül egyetértésre jutni az EPP céljairól, a párbeszéd értelmetlenné válik, és ezáltal véget ér.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.