Kína naperőművet tervez az űrbe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Helyi lapok szerint kínai tudósok elkezdték tervezni egy űrbeli naperőmű tesztlétesítményét.

A China Daily azt írta Hszie Keng-hszint, a csungkingi innovációs kutatóintézet helyettes vezetőjét idézve, a teszterőmű Csungking város Pisan kerületében lesz, itt fogják vizsgálni az űrbéli naperőmű kivitelezhetőségét. A pisani kerületi hatóság 100 millió jüant (4,2 milliárd forint) fektet a projektbe, a bázist 1-2 év alatt tervezik megépíteni.

A teszterőmű egy 133 ezer m2-es területen épülhet, hogy űrbeli transzmissziós lehetőségeket mutasson be, miközben a Földre visszasugárzó mikrohullámok élő szervezetekre gyakorolt hatását kutatja.

Amint a bázis kész lesz, a tudósok és a mérnökök napelemekkel felszerelt, rögzített ballonok segítségével vizsgálják a mikrohullámok továbbításának technológiáit. A ballonok paneljei napfényt gyűjtenek, és a napenergiát mikrohullámmá alakítják, mielőtt visszasugároznák a Földre. A földi fogadóállomások a mikrohullámokat elektromos árammá alakítják és egy hálózatba továbbítják.

A kutatás egyelőre kezdeti fázisában van, az állomás méretét és súlyát még nem határozták meg. Ha minden rendben halad, a kínai naperőművet a Föld fölött 36 ezer km-rel helyezik üzembe és 2040 előtt elkezdi az energiaszolgáltatást. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.