Kína naperőművet tervez az űrbe

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Helyi lapok szerint kínai tudósok elkezdték tervezni egy űrbeli naperőmű tesztlétesítményét.

A China Daily azt írta Hszie Keng-hszint, a csungkingi innovációs kutatóintézet helyettes vezetőjét idézve, a teszterőmű Csungking város Pisan kerületében lesz, itt fogják vizsgálni az űrbéli naperőmű kivitelezhetőségét. A pisani kerületi hatóság 100 millió jüant (4,2 milliárd forint) fektet a projektbe, a bázist 1-2 év alatt tervezik megépíteni.

A teszterőmű egy 133 ezer m2-es területen épülhet, hogy űrbeli transzmissziós lehetőségeket mutasson be, miközben a Földre visszasugárzó mikrohullámok élő szervezetekre gyakorolt hatását kutatja.

Amint a bázis kész lesz, a tudósok és a mérnökök napelemekkel felszerelt, rögzített ballonok segítségével vizsgálják a mikrohullámok továbbításának technológiáit. A ballonok paneljei napfényt gyűjtenek, és a napenergiát mikrohullámmá alakítják, mielőtt visszasugároznák a Földre. A földi fogadóállomások a mikrohullámokat elektromos árammá alakítják és egy hálózatba továbbítják.

A kutatás egyelőre kezdeti fázisában van, az állomás méretét és súlyát még nem határozták meg. Ha minden rendben halad, a kínai naperőművet a Föld fölött 36 ezer km-rel helyezik üzembe és 2040 előtt elkezdi az energiaszolgáltatást. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.