Videón hallgatják ki az egyik lelőtt indiai gép pilótáját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

India követeli, hogy Pakisztán engedje szabadon azt az indiai pilótát, akinek a gépét szerdán lőtték le Kasmír felett. Miután a gépe lezuhant, az indiai hadsereg eltűntnek nyilvánította Abhinandan alezredest, majd a pakisztáni információs minisztérium megjelentetett egy videót, amin a pilótának sérült az arca és bekötötték a szemét, és hallani, ahogy vizet kér. 

A videót nem sokkal később törölték, és egy későbbi felvételen már teát kortyolgatva mutatták, miközben angolul kérdezgetik. 

Ezen a videón elmondja, hogy jól bánnak vele, majd különböző kérdésekre válaszol, hogy mi a neve, hol lőtték le a gépét, ugyanakkor nem árulta el, mi volt a küldetése. A pakisztáni hadsereg szóvivője később közölte, hogy a pilótát a katonai etikának megfelelően kezelik. 

India és Pakisztán, a két atomhatalom közötti viszály évtizedek óta ismert, de arra közel ötven éve, 1971 óta nem volt példa, hogy egy indiai vadászgép átlépje az irányítási vonalaként ismert katonai határvonalat, és a pakisztáni területen csapásokat hajtott végre. Ezzel egy február 14- i támadásra reagáltak, amiben az indiai rendőrség tartalékos erejének 40 tagját ölték meg. A merénylő, egy helyi fiatal a Dzsais-e-Mohamed (Mohamed hadserege) nevű iszlamista katonai csoporthoz tartozott. Újdelhi azzal vádolta meg a pakisztáni titkosszolgálatot, hogy köze volt a merénylethez. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.