Kaminski Fanny hódmezővásárhelyi fideszes bulvárlapja keresztrejtvényben támadja az otthonszülést

A Facebookra tették ki a Csak! című ingyenes hódmezővásárhelyi havilap keresztrejtvényét. A lapot az Origo egyik újságírója szerkeszti, és Orbán Viktor Facebook-oldalának szerkesztője és hivatalos bulvárfelelőse, Kaminski Fanny a kiadója.

Kovács András, az Origo alkalmazottja és Kaminski Fanny a miniszterelnök januári sajtótájékoztatóján.Fotó: Halász Júlia/444

A keresztrejtvény megfejtése:

„Az otthonszülés veszélybe sodorhatja a babát és az anyát is. Ne kockáztasson, bízza magát igazi orvosokra!”

Fotó: Halmos Zsuzsa/Facebook

A keresztrejtvény készítőjét nyilván nem érdekelte, hogy a kormány épp minden fronton azt harsogja, hogy mindenki szüljön egy csomó gyereket, vagy hogy az otthonszülés 2012 óta legális Magyarországon.

Ahogy arra az Index felhívta a figyelmet, Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármestert és a feleségét egy otthonszülés után 6 héttel történt gyerekhalál ügyében támadja az udvaribolond-média. Márki-Zayné Vincze Felíciát a Buda-környéki Törvényszék tanúként is kihallgatta egy büntetőügyben.

Márki-Zay Péter a támadásokról azt írta: a hat évvel ezelőtti szüléskor semmilyen szabálytalanság nem történt, a felesége, szülésznő társa és a neonatológus szakorvos a kormányrendelet előírásai szerint dokumentálták a szülést, és a gyerek tökéletesen egészséges volt, a szülésnek a későbbi tragédiához semmi köze, és a K-vitamin hiánya még a vérzékenység számos lehetséges oka közül is csak az egyik, a K-vitamint pedig nem a szülésznő feladata volt beadni. Márki-Zay szerint „olyan tragédiáról beszélnek, amikor hónapokkal (egyik esetben évekkel) a születése után a kisgyermek halálának semmi köze sem lehet a szüléshez, ahol minden dokumentáltan rendben és szabályosan zajlott”.

A NER egyébként nem először tette oda magát keresztrejtvényben: 2017 végén a XVIII. kerület kiadott egy kalendáriumot, aminek majdnem minden oldalán ott volt ugyanaz a fotó Kucsák László fideszes képviselőről, és a keresztrejtvény megfejtése is az volt, hogy Kucsák László.