A kasmíri helyzet miatt a külügyminisztérium figyelmezteti a Thaiföldre utazókat

A Thaiföldre készülő és ott tartózkodó magyar állampolgárokat figyelmezteti közlekedési nehézségek miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A KKM a közleményében felhívta a Thaiföldre utazni készülő vagy ott lévő állampolgárok figyelmét, hogy a feszült kasmíri biztonsági helyzet miatt csütörtökön a Thai Airways légitársaság több európai járatát törölte.

A cég közölte: a járatok hamarosan, reményeik szerint már március 1-től módosított útvonalon újraindulhatnak, ehhez most a kínai hatóságok légtérhasználati engedélyét várják.

A KKM azt kéri az utazóktól, hogy a thaiföldi utazást megelőzően tájékozódjanak utazási irodájuk, légitársaságuk ügyfélszolgálatánál.

Pakisztáni szimpatizánsok tüntetnek Karacsiban 2019. február 28-án.Fotó: Aszif Hasszán/AFP

India kedden közölte, hogy légicsapást hajtott végre a Dzsais-e-Mohamed (Mohamed hadserege) nevű iszlamista csoport tábora ellen Kasmír Pakisztán által ellenőrzött részében. Szerdán három pakisztáni harci gép légicsapásokat hajtott végre a vitatott hovatartozású terület indiai részén. Ezután mindkét ország a másik vadászgépeinek lelövéséről számolt be, és további összecsapásokról érkeztek jelentések. (MTI)