Egymástól 200 méterre állt meg két személyvonat Miskolcnál

közlekedés
2019 március 01., 18:28
comments 237

Kétszáz méterre állt meg egymással szemben két személyvonat a miskolci repülőtérnél péntek délután, miután az egyik szerelvény a tiltó jelzés ellenére továbbment. A váltókezelő időben megállította a vonatot - tudatta a Mávinform a Facebook-oldalán. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet.

A vasúttársaság azt írta: a Tornanádaska felől Miskolcra tartó személyvonat 

nem állt meg a tiltó jelzésnél, és bement a Miskolc-Repülőtér megállóhelyre. A váltókezelő időben megállította a vonatot. 

Az ellenkező irányból, Miskolcról Ózdra tartó személyvonatot is biztonságosan megállították, a két szerelvény ekkor 200 méter távolságra volt egymástól. Baleset nem történt, de a vasúti közlekedés az érintett vonalon átmenetileg szünetelt. 

A helyszíni vizsgálat idején Miskolc és Sajóecseg között nem jártak a vonatok. A vasúti forgalom késő délután indult újra, a menetrendszerű közlekedés várhatóan késő estére állhat helyre az ózdi és a tornanádaskai vonalon - közölte a Mávinform.

A BAZ-megyei rendőr-főkapitányság péntek este közölte, hogy a vasúti közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.