Még nem érkezett meg a családi pótlék

2019 március 1., péntek 12:02
292

Több olvasónk is jelezte, hogy még nem érkezett meg a családi pótlék, aminek március 1-én kellene megérkeznie minden szülőnek.

Kerestük a Magyar Államkincstárat, hogy tájékoztatást kapjunk a késés okáról. A Portoliónak a Magyar Államkincstár azt írta: ez teljesen normális, az átutalások ma megtörténtek, a számlákon a jóváírás várhatóan a következő banki munkanapon történik meg.

Frissítés: Az Államkincstár azt írta, ezen a linken található meg a családtámogatási és szociális ellátások idén évben esedékes kiutalási időpontjairól szóló hirdetményük, ami alapján a bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalás napját követő munkanapon történik meg, így a hirdetményben foglaltaknak megfelelően az utalás napja március 1., de a jóváírás napja március 4.

Január 11-én a nyugdíjfolyósítás akadozott: aznap – szintén pénteken – sok nyugdíjas nem kapta meg a juttatását időben. Abban az ügyben Varga Mihály pénzügyminiszter és a Magyar Államkincstár elnöke is vizsgálatot rendelt el, végül a kincstár vizsgálata miatt leváltották a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság szakmai igazgatóhelyettesét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt