A Google nem törli áruházából a szaúdi alkalmazást, amivel a férfiak lenyomozhatják a feleségeiket

külföld
2019 március 03., 21:34
comments 115

Szaúd-Arábiában létezik egy állami fejlesztésű mobilapp, az Absher. Van egy rakás teljesen ártalmatlan funkciója, segít az adóbevallásban, meg mindenféle ügyintézésben, de arra is használható, hogy a férfiak követhessék a feleségeik mozgását, és megtilthassák a felügyeletük alatt álló nőknek a belépést bizonyos helyekre.

Több nőjogi szervezet is tiltakozott az alkalmazás ellen, és követelték, hogy a Google és az Apple távolítsa el az Abshert az áruházaiból.

A Google most válaszolt erre a követelésre, azt mondták, nem törlik az appot, mert szerintük az nem sért semmilyen felhasználási irányelvet vagy szabályzatot. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.