Budapesten rendezik az első World Urban Gamest

sport
2019 március 04., 09:55
comments 79

A lausanne-i székhelyű Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) bejelentette: szeptember 13. és 15. között Budapest rendezheti a 2 évente megtartandó, most elinduló World Urban Gamest – írja a Nemzeti Sport.

A lap szerint olyan sportágak fognak szerepelni, mint a 3×3-as kosárlabda, a BMX freestyle, a breaktánc, a parkour és roller freestyle.

A rendezvényt eredetileg Los Angelesben tartották volna meg, de valamiért végül Budapest lehet a rendező.

Orbán Viktor tavaly azt mondta, elkötelezett a 2019-es World Urban Games, egy új generációs multisport-esemény budapesti megrendezése mellett, ami egyfajta „fiatalos sportfesztivál a város szívében”. A magyar állam a pályázatra 100 millió forintot biztosított, a rendezés elnyerése esetén pedig további 2,895 milliárd forintot ad a lebonyolításra. Valószínűleg lesz az több is. (NSO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.