Trump tanácsadója szerint attól, hogy az USA máshol támogat diktátorokat, Maduróval még lehet problémájuk

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója, John Bolton az USA Venezuelával kapcsolatos politikájának indoklásképp azt posztolta a Twitterre, hogy nem szabad többé engedni, hogy büntetlenül maradjanak azok az emberek, akik az alapvető emberi jogokat megsértő és a népüket éheztető diktátorokat támogatnak. Ezzel Bolton Nicolás Maduro venezuelai elnökre utalt, akinek ellenfelét, Juan Guaidót támogatja Washington.

Boltont ezután a CNN egyik riportere szembesítette azzal, hogy az amerikai kormány is támogat diktátorokat, akik nem tartják tiszteletben az emberi jogokat, például Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben vagy Egyiptomban.

Bolton erre azt mondta, ez a két dolog nincs ellentétben egymással, és idézte a Monroe-elvet, melynek lényege, hogy az amerikai kontinensen az Egyesült Államoknak kell rendet tartania. A tanácsadó szerint a Trump-kormányzat következetesen képviselte a célt, miszerint legalább a nyugati világban nem szabad engedni, hogy diktátorok uralkodjanak.

Bolton tavaly a zsarnokság háromszögének nevezte Kubát, Venezuelát és Nicaraguát, miközben közelebbi kapcsolatot keres a jobboldali populista Jair Bolsonaro Brazíliájával. (Axios)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.