Trump tanácsadója szerint attól, hogy az USA máshol támogat diktátorokat, Maduróval még lehet problémájuk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója, John Bolton az USA Venezuelával kapcsolatos politikájának indoklásképp azt posztolta a Twitterre, hogy nem szabad többé engedni, hogy büntetlenül maradjanak azok az emberek, akik az alapvető emberi jogokat megsértő és a népüket éheztető diktátorokat támogatnak. Ezzel Bolton Nicolás Maduro venezuelai elnökre utalt, akinek ellenfelét, Juan Guaidót támogatja Washington.

Boltont ezután a CNN egyik riportere szembesítette azzal, hogy az amerikai kormány is támogat diktátorokat, akik nem tartják tiszteletben az emberi jogokat, például Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben vagy Egyiptomban.

Bolton erre azt mondta, ez a két dolog nincs ellentétben egymással, és idézte a Monroe-elvet, melynek lényege, hogy az amerikai kontinensen az Egyesült Államoknak kell rendet tartania. A tanácsadó szerint a Trump-kormányzat következetesen képviselte a célt, miszerint legalább a nyugati világban nem szabad engedni, hogy diktátorok uralkodjanak.

Bolton tavaly a zsarnokság háromszögének nevezte Kubát, Venezuelát és Nicaraguát, miközben közelebbi kapcsolatot keres a jobboldali populista Jair Bolsonaro Brazíliájával. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.