Trump tanácsadója szerint attól, hogy az USA máshol támogat diktátorokat, Maduróval még lehet problémájuk

külföld
2019 március 04., 08:48
comments 34

Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója, John Bolton az USA Venezuelával kapcsolatos politikájának indoklásképp azt posztolta a Twitterre, hogy nem szabad többé engedni, hogy büntetlenül maradjanak azok az emberek, akik az alapvető emberi jogokat megsértő és a népüket éheztető diktátorokat támogatnak. Ezzel Bolton Nicolás Maduro venezuelai elnökre utalt, akinek ellenfelét, Juan Guaidót támogatja Washington.

Boltont ezután a CNN egyik riportere szembesítette azzal, hogy az amerikai kormány is támogat diktátorokat, akik nem tartják tiszteletben az emberi jogokat, például Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben vagy Egyiptomban.

Bolton erre azt mondta, ez a két dolog nincs ellentétben egymással, és idézte a Monroe-elvet, melynek lényege, hogy az amerikai kontinensen az Egyesült Államoknak kell rendet tartania. A tanácsadó szerint a Trump-kormányzat következetesen képviselte a célt, miszerint legalább a nyugati világban nem szabad engedni, hogy diktátorok uralkodjanak.

Bolton tavaly a zsarnokság háromszögének nevezte Kubát, Venezuelát és Nicaraguát, miközben közelebbi kapcsolatot keres a jobboldali populista Jair Bolsonaro Brazíliájával. (Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.