G. Fodor Gábor: Harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni

2019 március 6., szerda 16:13
424

Egy hangfelvételen az hallható, hogy G. Fodor Gábor kormányközeli politológus-elemző-főszerkesztő-stratéga azt mondja: „Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván… nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta…

G. Fodor a 444-nek csak annyit mondott, nem emlékszik, hogy ilyet mondott volna, de nem kommentálja az ügyet, majd mielőtt letette a telefont, megkérdezte: „Be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?” (Talán azért is tette fel a kérdést, mert a fideszes médiaalapítványhoz, a KESMA-hoz tartozó lapja a Maccabi Játékok médiapartnere.)

A Magyar Hang is megkereste G. Fodort, nekik már hosszabban válaszolt: „Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy.”

Azt is mondta, olyasvalaki „szivárogtatta ki” a felvételt, aki ártani akar neki. (G. Fodor Gábor lapjában korábban a baloldali meggyőződésű tanáraik feljelentésére biztatták az egyetemistákat.) G. Fodor úgy érzi, valószínűleg a zártkörű beszélgetés körülményei között engedett meg magának ilyen kifejezést, de szélesebb nyilvánosság előtt nem mondana ilyet. (Magyar Hang)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt