A Versenyhivatal nem vizsgálja a fideszes médiacégek vállalatcsoportba rendezését

A héten derült ki a fideszes médiaközpontosítás utolsó lépése: a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak "felajánlott" cégek és Mediaworks uralmi szerződést kötött, ami szerint Mészáros Lőrinc cége gyakorolhatja a tulajdonosi jogokat a többi vállalat felett. A cégbíróság még nem jegyezte be a változást. A HVG megkereste a Gazdasági Versenyhivatalt, hogy vizsgálják-e a vállalatcsoport létrejöttét. 

Nem,

derült ki a váratlan választ. A hatóság döntését azzal indokolta, hogy "versenyjogi szempontból nem minősül összefonódásnak, hanem egy vállalatcsoporton belüli átrendeződésnek tekinthető” az uralmi szerződés. Szerintük "a cégek eddig is egy vállalatcsoportba tartoztak, így az átrendeződés nem független vállalkozáscsoportokat érint.” 

"Versenyjogi értékelés szerint ez nincs hatással a piaci viszonyokra, mivel az összefonódások vizsgálatakor a hatásokat éppen abból a megközelítésből vizsgáljuk, hogy a fúzió során létrejövő entitás egy vállalkozásként fog-e megjelenni a piacon,”

teszik hozzá. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.