A Versenyhivatal nem vizsgálja a fideszes médiacégek vállalatcsoportba rendezését

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A héten derült ki a fideszes médiaközpontosítás utolsó lépése: a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak "felajánlott" cégek és Mediaworks uralmi szerződést kötött, ami szerint Mészáros Lőrinc cége gyakorolhatja a tulajdonosi jogokat a többi vállalat felett. A cégbíróság még nem jegyezte be a változást. A HVG megkereste a Gazdasági Versenyhivatalt, hogy vizsgálják-e a vállalatcsoport létrejöttét. 

Nem,

derült ki a váratlan választ. A hatóság döntését azzal indokolta, hogy "versenyjogi szempontból nem minősül összefonódásnak, hanem egy vállalatcsoporton belüli átrendeződésnek tekinthető” az uralmi szerződés. Szerintük "a cégek eddig is egy vállalatcsoportba tartoztak, így az átrendeződés nem független vállalkozáscsoportokat érint.” 

"Versenyjogi értékelés szerint ez nincs hatással a piaci viszonyokra, mivel az összefonódások vizsgálatakor a hatásokat éppen abból a megközelítésből vizsgáljuk, hogy a fúzió során létrejövő entitás egy vállalkozásként fog-e megjelenni a piacon,”

teszik hozzá. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.