A FIFA szakértői szerint nincs akadálya, hogy a Katari vébén már 48 csapat induljon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megvalósíthatósági tanulmánya szerint nincs akadálya, hogy a 2022-es katari világbajnokságot az eredetileg tervezett 32 helyett 48 csapat részvételével rendezzék.

A 83 oldalas dokumentum szerint a létszámemelés feltétele, hogy Katar legalább egy szomszéd országot vonjon be a rendezésbe. Február végén került nyilvánosságra, hogy bővítés esetén az Egyesült Arab Emírségek, Kuvait és Omán is rendezhet mérkőzéseket.

A tanulmányban szerepel, hogy a 32-es formátum megváltoztatásának jogi kockázatai alacsonyak, ezzel szemben 400 millió dollár pluszbevételre van kilátás. A FIFA vezetőtestülete, a tanács a csütörtökön és pénteken Miamiban sorra kerülő ülésén tárgyal a témáról - ami Gianni Infantino elnök ötlete volt -, a végleges döntést pedig júniusban hozza meg.

Katari részről korábban úgy nyilatkoztak, addig nem hoznak döntést a torna létszámának bővítéséről, illetve arról, hogy 48 csapatot is vendégül tudnak-e látni, amíg nem kapnak megvalósíthatósági tanulmányt a FIFA-tól. A nemzetközi szövetség már korábban bejelentette, hogy a 2026-os, kanadai, amerikai és mexikói közös rendezésű világbajnokságon 48 válogatott szerepelhet majd. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.