A FIFA szakértői szerint nincs akadálya, hogy a Katari vébén már 48 csapat induljon

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megvalósíthatósági tanulmánya szerint nincs akadálya, hogy a 2022-es katari világbajnokságot az eredetileg tervezett 32 helyett 48 csapat részvételével rendezzék.

A 83 oldalas dokumentum szerint a létszámemelés feltétele, hogy Katar legalább egy szomszéd országot vonjon be a rendezésbe. Február végén került nyilvánosságra, hogy bővítés esetén az Egyesült Arab Emírségek, Kuvait és Omán is rendezhet mérkőzéseket.

A tanulmányban szerepel, hogy a 32-es formátum megváltoztatásának jogi kockázatai alacsonyak, ezzel szemben 400 millió dollár pluszbevételre van kilátás. A FIFA vezetőtestülete, a tanács a csütörtökön és pénteken Miamiban sorra kerülő ülésén tárgyal a témáról - ami Gianni Infantino elnök ötlete volt -, a végleges döntést pedig júniusban hozza meg.

Katari részről korábban úgy nyilatkoztak, addig nem hoznak döntést a torna létszámának bővítéséről, illetve arról, hogy 48 csapatot is vendégül tudnak-e látni, amíg nem kapnak megvalósíthatósági tanulmányt a FIFA-tól. A nemzetközi szövetség már korábban bejelentette, hogy a 2026-os, kanadai, amerikai és mexikói közös rendezésű világbajnokságon 48 válogatott szerepelhet majd. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.