Kedden tárgyal Weber Orbánnal

POLITIKA
2019 március 11., 09:20
comments 124

Orbán Viktor miniszterelnök kedden fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjét, és EP-választási csúcsjelöltjét Budapesten - közölte az  Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. 

Manfred Weber a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban jelentette be, megbeszélést kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban.

A keddi találkozó nem lesz sajtónyilvános, arról utólag, a tárgyaló felek megállapodása alapján adnak tájékoztatást.

Weber a hétvégén jelentette be, hogy a következő napokban személyesen tárgyalok Orbán Viktorral Budapesten, hogy megértessem vele, jelenleg egy olyan úton jár, amely kifelé vezet a Néppártból.

Weber korábban három feltételhez kötötte, hogy a Fideszt ne zárják ki, a Brüsszel-ellenes plakátok leszedéséhezbocsánatkéréshez, illetve a CEU Budapesten tartásához.

A párt választmánya március 20-án szavaz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.