Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a melegjogi oldalak letiltása miatt eljárást indított a Főpolgármesteri Hivatal ellen

2019 március 12., kedd 14:07
36

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a melegjogi oldalak letiltása miatt eljárást indított a Főpolgármesteri Hivatal ellen – közölte a Háttér Társaság.

A Háttér Társaság, a Szivárvány Misszió Alapítvány és a Labrisz Leszbikus Egyesület azért fordult az EBH-hoz, mert Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala blokkolta LMBTQI civil szervezetek és sajtótermékek honlapját. Ezután azt mondták, nehezen hiszik el, hogy munkaidőben a dolgozóknak ilyeneket kellene nézegetniük.

Az EBH nyilatkozattételre hívta fel a Főpolgármesteri Hivatalt, aminek bizonyítania kell, hogy nem diszrkiminált szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján azáltal, hogy elérhetetlenné tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex szervezetek honlapját.

Ezeknek a szervezeteknek a honlapján több tucat olyan kutatási jelentés és szakmai anyag elérhető, amire a Hivatal munkatársainak is szüksége lehet az előterjesztések elkészítése során, ráadásul a Háttér Társaság által nyújtott támogató szolgáltatások, például az egyesület Információs és Lelkisegély-, illetve Jogsegélyszolgálata a Főváros által kiadott esélyegyenlőségi jó gyakorlatok gyűjteményében is szerepelnek – írja a Háttér Társaság.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt