Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a melegjogi oldalak letiltása miatt eljárást indított a Főpolgármesteri Hivatal ellen

POLITIKA
2019 március 12., 15:07

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a melegjogi oldalak letiltása miatt eljárást indított a Főpolgármesteri Hivatal ellen – közölte a Háttér Társaság.

A Háttér Társaság, a Szivárvány Misszió Alapítvány és a Labrisz Leszbikus Egyesület azért fordult az EBH-hoz, mert Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala blokkolta LMBTQI civil szervezetek és sajtótermékek honlapját. Ezután azt mondták, nehezen hiszik el, hogy munkaidőben a dolgozóknak ilyeneket kellene nézegetniük.

Az EBH nyilatkozattételre hívta fel a Főpolgármesteri Hivatalt, aminek bizonyítania kell, hogy nem diszrkiminált szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján azáltal, hogy elérhetetlenné tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex szervezetek honlapját.

Ezeknek a szervezeteknek a honlapján több tucat olyan kutatási jelentés és szakmai anyag elérhető, amire a Hivatal munkatársainak is szüksége lehet az előterjesztések elkészítése során, ráadásul a Háttér Társaság által nyújtott támogató szolgáltatások, például az egyesület Információs és Lelkisegély-, illetve Jogsegélyszolgálata a Főváros által kiadott esélyegyenlőségi jó gyakorlatok gyűjteményében is szerepelnek – írja a Háttér Társaság.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.