Jogerősen is életfogytiglani fegyházra ítélték a Teréz körúti robbantás vádlottját

bűnügy
2019 március 12., 09:37
comments 63

Többszörösen minősített emberölés kísérlete és terrorcselekmény miatt jogerősen is életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a Teréz körúti robbantás vádlottját.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú, jogerős ítélete szerint az elítélt P. László az elsőfokú ítéletben meghatározott 25 év helyett leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadon.

Az eljárás adatai szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi a nyomozás során tett beismerő vallomást, az elsőfokú tárgyalásokon kezdetben tagadott, majd egyre zavartabban viselkedett, és az elsőfokú ítélet kihirdetésén, illetve a táblabíróságon már nem jelent meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.