Megengedik a Jobbiknak, hogy részletekben fizesse be a majdnem egymilliárdos bírságát

POLITIKA
2019 március 12., 21:28
comments 85

Sneider Tamás, a párt elnöke a választmányi ülés után közölte a hvg.hu-val, hogy a Jobbik megkapta a Magyar Államkincstártól a részletfizetési lehetőséget. Igaz, korábban nyolc negyedéves részletfizetési lehetőséget kértek, végül négy negyedévesre kaptak lehetőséget. Így aztán egy részletben többet kell fizetniük.

Az Állami Számvevőszék a Simicska Lajostól kapott plakáthelyek miatt 2017 decemberében a Jobbikot egy 660 milliós büntetéssel lepte meg, majd idén január végén 136 millió forintra büntette a pártot, és ugyanennyivel csökkentette a pártnak járó állami támogatást is, ami több mint 270 milliós elvonást jelent. A büntetések miatt még a párt megszűnése is felmerült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.