Trump arra jutott, hogy a sok fejlesztés csak veszélyesebbé teszi repülést

tudomány
2019 március 12., 14:49
comments 279

Miközben az amerikai elnök már az űrhaderő felállítását tervezi, a troposzférában közlekedő repülőgépeket szerinte már nincs hova fejleszteni, sőt a sok számítógépes biszbasztól azok már annyira bonyolulttá váltak, hogy az már veszélyes. Teljesen felesleges ennyit fejleszteni. 

Donald Trump kedden a Twitteren publikálta a túltolt technológiai fejlődéssel kapcsolatos aggályait:

link Forrás

A repülőgépek már túl bonyolultak a repüléshez. Már nem is pilóták kellenek hozzájuk, hanem informatikusok az MIT-ről. Sok terméknél látom még ezt. Mindig csak azt hajszoljuk, hogy tegyünk egy felesleges lépést előre, miközben a régi és egyszerűbb sokszor jobb. 

link Forrás

A másodperc töredéke kell egy döntéshez, és az összetettség veszélyt teremt. Ilyen nagy árat fizetünk egy nagyon kicsi haszonért. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én nem akarom, hogy Albert Einstein legyen a pilótám. Nagyszerű repülésügyi szakembereket akarok, akik könnyen és gyorsan át tudják venni az irányítást egy repülő felett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.