A Pénzügyminisztérium csökkentené a tranzakciós illetéket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedd este benyújtott egy törvénytervezetet, amiben más pénzügyi változások mellett szerepel a tranzakciós illeték csökkentése is. Ha a parlament elfogadja az indítványt, akkor a 20 ezer forint alatti utalásokért nem kellene többé fizetni, a 20 ezer fölöttiekért pedig a 20 ezer fölötti részre egységesen évi 800 forint lesz az illeték. A Portfolio szerint az éves illeték független az átutalások számától, idén a csonka évre nem is 800, hanem csak 400 forintot kell fizetniük a bankoknak.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint évente 12-13 milliárd forintnyi tranzakciós illetéket fizet a bankszektor a lakossági átutalások után, ez az új szabályok alapján drasztikusan csökkenne, évente legalább 4,3-4,5 milliárd forinttal. A Pénzügyminisztérium becslése szerint ennél is nagyobb a különbség.

Ez a könnyítés szükséges az azonnali átutalási rendszer bevezetéséhez is. (Portfolio)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.