Trump is a földre parancsolta a Boeing 737-es gépeit

Az amerikai elnök is elrendelte a Boeing 737 Max 8 személyszállítók repülési tilalmát, amíg „a Boeing nem talál megoldást” - írja a BBC.

Kedden több európai ország után elővigyázatosságra hivatkozva az unió repülési szerve, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) is kitiltotta az unió teljes területéről a Boeing 737 MAX-eket. Szerdán többek közt Ukrajna, Irak, Brunei, Szerbia, Üzbegisztán, Grúzia és Kanada is kitiltotta a típust a légteréből.

Az amerikai légügyi hatóság eddig nem állt be a sorba.

Pilóták már hónapok óta panaszkodnak erre a típusra, amelyből egy októberben, egy pedig vasárnap zuhant le. Az indonéz járaton 189-en, az etióp gépen 157-en haltak meg. A Boeing árfolyama a 2001-es terrortámadás óta nem zuhant ekkorát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.