Trump is a földre parancsolta a Boeing 737-es gépeit

közlekedés
2019 március 13., 18:51

Az amerikai elnök is elrendelte a Boeing 737 Max 8 személyszállítók repülési tilalmát, amíg „a Boeing nem talál megoldást” - írja a BBC.

Kedden több európai ország után elővigyázatosságra hivatkozva az unió repülési szerve, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) is kitiltotta az unió teljes területéről a Boeing 737 MAX-eket. Szerdán többek közt Ukrajna, Irak, Brunei, Szerbia, Üzbegisztán, Grúzia és Kanada is kitiltotta a típust a légteréből.

Az amerikai légügyi hatóság eddig nem állt be a sorba.

Pilóták már hónapok óta panaszkodnak erre a típusra, amelyből egy októberben, egy pedig vasárnap zuhant le. Az indonéz járaton 189-en, az etióp gépen 157-en haltak meg. A Boeing árfolyama a 2001-es terrortámadás óta nem zuhant ekkorát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.