Matolcsy György csatlakozott Vlagyimir Putyinhoz: ő is a Debreceni Egyetem díszdoktora lett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Matolcsy György a Debreceni Egyetem díszdoktora lett, a jegybankelnök csütörtökön az 1848-49-es forradalom alkalmából rendezett ünnepi egyetemi szenátusi ülésen vette át a doctor honoris causa kitüntetést.

A cím átvételéről maga Kósa Lajos posztolt képeket a Facebookjára:

Forrás: Kósa Lajos Facebbok

A laudációban elhangzott: Matolcsy György

  • 95 tudományos közlemény, 16 könyv, 13 könyvrészlet szerzője,
  • az Egyensúly és növekedés című kötete 2015-ben angol nyelven is megjelent,
  • az ő kezdeményezésére alakult meg az egyetem gazdaságtudományi karán 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank tanszék.

Matolcsy György a Magyarország a fenntartható felzárkózás ösvényén címmel tartott díszdoktori előadásában nemzeti feladatnak nevezte Magyarország felzárkózását a fejlettebb országokhoz, s azt mondta:

elérhető közelségbe kerül a felzárkózásunk a szomszédos Ausztriához.

Matolcsy szerint Magyarország gyarapodása, az egy főre jutó GDP-növekedés a vásárlóerőre számítva, valamint a foglalkoztatási ráta meghaladja Ausztria, Németország, Franciaország, a Benelux-államok és a dél-európai országok hasonló adatait, ami "hitünket, önérzetünket, öntudatunkat erősítő" tényező.

Forrás: Kósa Lajos Facebbok

És mi a titok?

"A titok nyitja: a munka. Dolgozni kell, munkát vállalni, tudástőkét gyarapítani" - sorolta a jegybank elnöke, hozzátéve, hogy "egy pénzügyi hadsereg, a jegybanki vezérkar részt vett ezen a menetelésen".

A debreceni egyetem amúgy elég sajátosan osztogatja a díszdoktori címeket. Korábban kapott például Vlagyimir Putyin orosz elnök is, ami ellen több tanszék is tiltakozott, az intézmény vezetője viszont „szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácánoknak” nevezte a döntés ellen fellázadt oktatókat. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.