Az Európai Néppárt elnöksége azt javasolja, hogy függesszék fel a Fidesz tagságát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Európai Néppárt (EPP) elnöksége azt javasolja, hogy szavazzanak arról, hogy felfüggesszék-e a Fidesz tagságát az EPP-ben – írja az EUObserver.

A felfüggesztés azzal járna, hogy a Fidesz elveszíti a szavazati jogát, és a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy három bölcsből álló bizottság, amit Herman Van Rompuy vezetne.

Gulyás Gergely azt mondta, ha felfüggesztik a Fideszt, akkor azonnal kilépnek az EPP-ből.

Fotó: Emmanuel Dunand/AFP

Apró érdekesség, hogy a KDNP-t valahogy elfelejtethették, rájuk nem vonatkozik a délutáni néppárti szavazás – írta meg az Azonnali.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.