A luxemburgi miniszterelnök szerint a brexit már néha olyan, mintha Godot-ra várnánk

Néha olyan érzés, mint ha Godot-ra várnánk az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatának ügyében, aki viszont ebben az esetben remélhetőleg végül meg fog érkezni – mondta Samuel Beckett abszurd drámájára utalva a luxemburgi miniszterelnök Brüsszelben.

Xavier Bettel a délután kezdődő EU-csúcsra érkezve arról beszélt, hogy csak akkor hosszabbíthatják meg a szigetország kilépésének határidejét a május 26-i EP-választáson túlra, ha azon részt vesznek a britek is, de London ettől egyelőre elzárkózik. Most úgy tűnik, minden lehetőséget kizártak, márpedig így nehéz előrelépni a folyamatban – mondta.

Xavier BettelFotó: Thierry Charlier/AFP

Csütörtökön Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erőnek számító Munkáspárt elnöke is Brüsszelbe utazott, hogy „alternatív” Brexit-tervekről tárgyaljon 7 uniós tagállam vezetőjével, illetve például Michel Barnier-vel, az EU illetékes főtárgyalójával. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.