A luxemburgi miniszterelnök szerint a brexit már néha olyan, mintha Godot-ra várnánk

2019 március 21., csütörtök 12:40
18

Néha olyan érzés, mint ha Godot-ra várnánk az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatának ügyében, aki viszont ebben az esetben remélhetőleg végül meg fog érkezni – mondta Samuel Beckett abszurd drámájára utalva a luxemburgi miniszterelnök Brüsszelben.

Xavier Bettel a délután kezdődő EU-csúcsra érkezve arról beszélt, hogy csak akkor hosszabbíthatják meg a szigetország kilépésének határidejét a május 26-i EP-választáson túlra, ha azon részt vesznek a britek is, de London ettől egyelőre elzárkózik. Most úgy tűnik, minden lehetőséget kizártak, márpedig így nehéz előrelépni a folyamatban – mondta.

Xavier Bettel Fotó: Thierry Charlier/AFP

Csütörtökön Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erőnek számító Munkáspárt elnöke is Brüsszelbe utazott, hogy „alternatív” Brexit-tervekről tárgyaljon 7 uniós tagállam vezetőjével, illetve például Michel Barnier-vel, az EU illetékes főtárgyalójával. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt