A luxemburgi miniszterelnök szerint a brexit már néha olyan, mintha Godot-ra várnánk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Néha olyan érzés, mint ha Godot-ra várnánk az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatának ügyében, aki viszont ebben az esetben remélhetőleg végül meg fog érkezni – mondta Samuel Beckett abszurd drámájára utalva a luxemburgi miniszterelnök Brüsszelben.

Xavier Bettel a délután kezdődő EU-csúcsra érkezve arról beszélt, hogy csak akkor hosszabbíthatják meg a szigetország kilépésének határidejét a május 26-i EP-választáson túlra, ha azon részt vesznek a britek is, de London ettől egyelőre elzárkózik. Most úgy tűnik, minden lehetőséget kizártak, márpedig így nehéz előrelépni a folyamatban – mondta.

Xavier BettelFotó: Thierry Charlier/AFP

Csütörtökön Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erőnek számító Munkáspárt elnöke is Brüsszelbe utazott, hogy „alternatív” Brexit-tervekről tárgyaljon 7 uniós tagállam vezetőjével, illetve például Michel Barnier-vel, az EU illetékes főtárgyalójával. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.