Szabó Tünde és George F. Hemingway letette az új Bozsik Stadion alapkövét

futball
2019 március 21., 13:05
comments 108

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa délben lerakta az új Bozsik Stadion alapkövét.

photo_camera George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa beszédet mond, mellette Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az új Bozsik Stadion alapkőletételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Szabó Tünde azt mondta, az új létesítmény nemcsak a kerületnek, a fővárosnak és az országnak lesz fontos része, hanem a dél-pesti régiónak is.

„A sportág történetének kiemelkedő földdarabján kezdődik most el az új stadion építése, hiszen a névadó Bozsik József, valamint Puskás Ferenc innen indult el a világhírnév felé, és hagytak maguk után egészen rendkívüli örökséget. Kezdődjék a munka, folytatódjon a történelem!” – mondta Szabó Tünde.

George F. Hemingway szerint az új stadion műszaki átadása 2020. június 12-én lesz, és a „besorolása alapján csak Bajnokok Ligája-döntőt nem tudunk majd rendezni benne, azon kívül azonban mindent”.

Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. A lelátórész 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet 3 emeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A klubtulajdonos megemlítette a kivitelező Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t és a West Hungária Bau Kft-t. Az előbbiről azt mondta, a közelmúltban átadott utánpótláscentrumnál is együtt dolgoztak már, és elégedettek voltak a céggel.

photo_camera Szabó Tünde és George F. Hemingway időkapszulát helyez el az új Bozsik Stadion alapkő-letételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A csütörtöki eseményen kb. 250-en jelentek meg, ott volt Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere, Bozsik Péter, a stadion névadójának fia és a kispestiek felnőtt csapatának tagjai, akadémistái, illetve egykori kiválóságai közül többen.

A lebontott stadionnal(!) készített utolsó, szívbemarkoló interjú itt olvasható(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt