Tíz nap sztrájk után megegyezett a béremelésről a szakszervezet a Hankookkal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A dolgozók 70 százaléka vett részt abban a határozatlan idejű sztrájkban, ami március 12-én indult a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában, miután a cég teljesen elutasította a szakszervezet követelését. A cég sokáig még ezután sem akart tárgyalni a szakszervezettel, de csütörtök este a VDSZ Szakszervezet közölte, hogy 

megszületett a megállapodás, 19:45-kor vége a sztrájknak.

A Hankook sztrájkoló dolgozóiFotó: VDSZ - Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete/Facebook

Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Mércének azt mondta, szerda este ültek le tárgyalni a Hankook képviselőivel, és csütörtökön, 19 óra 45 perckor meg is állapodtak. Hozzátette, hogy nehéz volt a helyzet, mert 

meg kellett kerülni a magyar tárgyalófelet, egyáltalán a tárgyalások elkezdéséhez.Bár a megállapodás részleteit csak pénteken ismertetik, de annyit elmondott, hogy a Hankook által március elején egyoldalúan kihirdetett béremeléshez is jön még egy 8,5 százalékos emelés év végére, vagyis aki a legrosszabbul kapott a Hankook egyoldalú emelésével az is 18,5 százalékos béremelést kap év végére az előző év végéhez képest. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.