Tíz nap sztrájk után megegyezett a béremelésről a szakszervezet a Hankookkal

gazdaság
2019 március 21., 19:50

A dolgozók 70 százaléka vett részt abban a határozatlan idejű sztrájkban, ami március 12-én indult a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában, miután a cég teljesen elutasította a szakszervezet követelését. A cég sokáig még ezután sem akart tárgyalni a szakszervezettel, de csütörtök este a VDSZ Szakszervezet közölte, hogy 

megszületett a megállapodás, 19:45-kor vége a sztrájknak.

A Hankook sztrájkoló dolgozói
photo_camera A Hankook sztrájkoló dolgozói Fotó: VDSZ - Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete/Facebook

Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Mércének azt mondta, szerda este ültek le tárgyalni a Hankook képviselőivel, és csütörtökön, 19 óra 45 perckor meg is állapodtak. Hozzátette, hogy nehéz volt a helyzet, mert 

meg kellett kerülni a magyar tárgyalófelet, egyáltalán a tárgyalások elkezdéséhez.Bár a megállapodás részleteit csak pénteken ismertetik, de annyit elmondott, hogy a Hankook által március elején egyoldalúan kihirdetett béremeléshez is jön még egy 8,5 százalékos emelés év végére, vagyis aki a legrosszabbul kapott a Hankook egyoldalú emelésével az is 18,5 százalékos béremelést kap év végére az előző év végéhez képest. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.