Tíz nap sztrájk után megegyezett a béremelésről a szakszervezet a Hankookkal

gazdaság
2019 március 21., 20:50

A dolgozók 70 százaléka vett részt abban a határozatlan idejű sztrájkban, ami március 12-én indult a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában, miután a cég teljesen elutasította a szakszervezet követelését. A cég sokáig még ezután sem akart tárgyalni a szakszervezettel, de csütörtök este a VDSZ Szakszervezet közölte, hogy 

megszületett a megállapodás, 19:45-kor vége a sztrájknak.

A Hankook sztrájkoló dolgozói
photo_camera A Hankook sztrájkoló dolgozói Fotó: VDSZ - Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete/Facebook

Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Mércének azt mondta, szerda este ültek le tárgyalni a Hankook képviselőivel, és csütörtökön, 19 óra 45 perckor meg is állapodtak. Hozzátette, hogy nehéz volt a helyzet, mert 

meg kellett kerülni a magyar tárgyalófelet, egyáltalán a tárgyalások elkezdéséhez.Bár a megállapodás részleteit csak pénteken ismertetik, de annyit elmondott, hogy a Hankook által március elején egyoldalúan kihirdetett béremeléshez is jön még egy 8,5 százalékos emelés év végére, vagyis aki a legrosszabbul kapott a Hankook egyoldalú emelésével az is 18,5 százalékos béremelést kap év végére az előző év végéhez képest. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.