Pár nappal Vajna halála után rejtélyes máltai cég jelent meg a TV2 tulajdonosai közt

media
2019 március 22., 07:26
comments 185

Pár nappal azután, hogy Andy Vajna elhunyt, egy új, minimális részvényhányaddal rendelkező új tulajdonos jelent meg a Tv2-nél, írja a G7. A lap szerint a máltai Medialog Worldwide Ltd. feltűnése valószínűleg egy opciós szerződésnek köszönhető: legkésőbb tavaly már lepapírozták az offshore cég jövőbeni részesedését a csatornát működtető cégben. Emlékezetes: korábban Simicska Lajos rendelkezett hasonlóval, de miután összeveszett Orbán Viktorral, nem tudta azt sikerrel érvényesíteni.

A máltai cég tulajdonosai láthatatlanok, de sokat sejtető, hogy az a Zsoldos János Demeter képviseli, aki korábban a letelepedési kötvényeket áruló egyik céghez volt köthető, sőt, Bibó-kollégista volt.

Még tavaly írtunk arról, hogy a miniszterelnök utasítására Mészáros Lőrinc és köre átveszi Andy Vajnától a TV2-csoportot. Ennek azóta számos jelét látni: többek közt az Echo Tv vezérként is működő Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke, februárban pedig korlátozták Dirk Gerkens vezérigazgató jogait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.