Pár nappal Vajna halála után rejtélyes máltai cég jelent meg a TV2 tulajdonosai közt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pár nappal azután, hogy Andy Vajna elhunyt, egy új, minimális részvényhányaddal rendelkező új tulajdonos jelent meg a Tv2-nél, írja a G7. A lap szerint a máltai Medialog Worldwide Ltd. feltűnése valószínűleg egy opciós szerződésnek köszönhető: legkésőbb tavaly már lepapírozták az offshore cég jövőbeni részesedését a csatornát működtető cégben. Emlékezetes: korábban Simicska Lajos rendelkezett hasonlóval, de miután összeveszett Orbán Viktorral, nem tudta azt sikerrel érvényesíteni. 

A máltai cég tulajdonosai láthatatlanok, de sokat sejtető, hogy az a Zsoldos János Demeter képviseli, aki korábban a letelepedési kötvényeket áruló egyik céghez volt köthető, sőt, Bibó-kollégista volt. 

Még tavaly írtunk arról, hogy a miniszterelnök utasítására Mészáros Lőrinc és köre átveszi Andy Vajnától a TV2-csoportot. Ennek azóta számos jelét látni: többek közt az Echo Tv vezérként is működő Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke, februárban pedig korlátozták Dirk Gerkens vezérigazgató jogait.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.