Pár nappal Vajna halála után rejtélyes máltai cég jelent meg a TV2 tulajdonosai közt

Pár nappal azután, hogy Andy Vajna elhunyt, egy új, minimális részvényhányaddal rendelkező új tulajdonos jelent meg a Tv2-nél, írja a G7. A lap szerint a máltai Medialog Worldwide Ltd. feltűnése valószínűleg egy opciós szerződésnek köszönhető: legkésőbb tavaly már lepapírozták az offshore cég jövőbeni részesedését a csatornát működtető cégben. Emlékezetes: korábban Simicska Lajos rendelkezett hasonlóval, de miután összeveszett Orbán Viktorral, nem tudta azt sikerrel érvényesíteni. 

A máltai cég tulajdonosai láthatatlanok, de sokat sejtető, hogy az a Zsoldos János Demeter képviseli, aki korábban a letelepedési kötvényeket áruló egyik céghez volt köthető, sőt, Bibó-kollégista volt. 

Még tavaly írtunk arról, hogy a miniszterelnök utasítására Mészáros Lőrinc és köre átveszi Andy Vajnától a TV2-csoportot. Ennek azóta számos jelét látni: többek közt az Echo Tv vezérként is működő Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke, februárban pedig korlátozták Dirk Gerkens vezérigazgató jogait.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.