Az a kongresszusi képviselő is felszólalt a magyar kormány washingtoni családkonferenciáján, akit annyira utál a családja, hogy közösen szerepeltek az ellenfele kampányfilmjében

POLITIKA
2019 március 23., 10:59
comments 133

Vicces apróságra hívta fel a figyelmünket olvasónk, L., méghozzá arra, hogy milyen jó érzékkel választott szereplőt a magyar kormány egy olyan, Washingtonban tartott diplomáciai eseményre, amiről egyáltalán nem kommunikáltak addig, míg a 444 meg nem írta.

Idén március 14-én a washingtoni magyar nagykövetségen Making Families Great Again címmel rendeztek család- és életvédő konferenciát. Azt az eddigi sajtóhírekből is tudni lehetett, hogy milyen erős volt a felhozatal felszólalókból. Itt volt 

  • Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka 
  • Valerie Huber, aki a nem kívánt terhesség megelőzésének egyetlen módját az önmegtartóztatásban látja
  • Trump tanácsadója, Kathryn Talento, aki azon abortuszellenes aktivisták csoportját gazdagítja, akik azt hiszik, a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.

Ezt eddig is tudtuk. Arra azonban nem figyeltünk fel, hogy a felszólaló családpártiak között ott volt maga Paul Gosar republikánus képviselő is. Márpedig tényleg ott volt.

Gosar közismert holdkóros, aki többek között arról híres, hogy miközben keményvonalas republikánusként rengeteget beszél a család fontosságáról, a saját családjával olyan rossz viszonyban van, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.

link Forrás

A kampányvideó-sorozat a tizedik tesó ellen kampányoló másik 9 témája miatt világhírű lett, annak idején a 444 is írt róla. És azért is, mert olyan ügyesen csinálták meg: a filmek először teljesen szokásos kampányvideóknak tűnnek, amikben különböző foglalkozásokat űző helyi emberek mesélik el röviden, hogy miért gondolják úgy, hogy Paul Gosar jelenlegi képviselő nem tesz semmit a választókörzetéért. Csak a videók végén derül ki, hogy az összes megszólaló Gosar testvére volt. 

De Gosar nem ezért világhírű idióta. Hanem azért, mert elképesztő összeesküvés-elméleteket terjeszt nagy szenvedéllyel. Három leghíresebb húzása talán az volt, hogy

  •  Bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug. 
  • Azt állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.
  • Soros Györgyöt náci kollaboránsnak nevezte, aki a holokauszt idején zsidókat adott a nácik kezére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.