Lemondásra szólították fel Róma polgármesterét, mert a hétvégén 3 metróállomás is le volt zárva

2019 március 24., vasárnap 21:07
124

Többen is lemondásra szólították fel Virginia Raggi római polgármestert, amiért a héten közlekedési káosz alakult ki az olasz fővárosban, hiszen 3 központi metróállomás is le volt zárva. A Spagna állomáson szombaton kellett sürgős biztonsági ellenőrzéseket végrehajtani a lifteken, a Barberini állomást a múlt héten zárták le ugyanezért, a Repubblica pedig tavaly október óta le van zárva egy liftbaleset miatt.

A Spagna, a Barberini és a Repubblica a római A metróvonal 3 egymást követő állomása a belvárosban, éppen ezért elég nagy problémát jelent az, hogy egyszerre vannak lezárva. A közlekedési káosz miatt a főváros kereskedelmi szövetségei is tiltakoztak, mondván, a boltjaiknak is komoly veszteséget jelent, ha a turisták nehezebben tudják megközelíteni őket.

További problémát jelent, hogy a húsvét közeledtével egyre több turista és zarándok érkezik Rómába, és a város nem fogja tudni megfelelően kezelni az embertömeget, ha a metróhálózat nem működik megfelelően.

Virginia Raggi egyébként az Öt Csillag Mozgalom politikusa, és pártja legnagyobb győzelme volt a római polgármesterség megszerzése. Raggi azonban számos problémával néz szembe az olasz főváros élén, a metró előtt a főváros szemétszállítása kezdett akadozni. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt