Az LMP parkolási bírságot osztott a Parlamentben

Az LMP parlamenti képviselői mikuláscsomagokat osztottak a fideszes képviselőknek. A csomagban szórólap van, amin a Válasz Online Tarlós Istvánnal készített interjújának egyik részlete szerepel. A cikkben a főpolgármester arról beszélt, hogy a miniszterelnök korábban visszautasította azt a kérését, hogy tegyék rendbe a budapesti parkolás ügyét. 

„A parkolásügy kerületi hatáskör ugyan, de arról volt szó, hogy 2010 után tiszta lesz a rendszer, és a pénz majd a köz javát szolgálja. Ehhez képest ma is magáncégek tollasodnak sorszámozatlan parkolójegyek nyomtatásával. Milliárdok tűnnek el tehát azoknak a fideszeseknek a vezetésével, akik önt indítják a választáson. Nem tud rájuk hatni?

– Hadd legyek egészen őszinte:

nem értek egyet azzal, ami ma van. Hallok én is pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről.

Most épp Zuglóban zörög a haraszt… Ez az egy olyan kérésem volt mindenesetre, amelyet a miniszterelnök nem tudott teljesíteni.

– Tehát 16 pontja volt?

– Igen. Ezek közül 15 teljesült. Ez volt a tizenhatodik. Szívesen megváltoztatnám az állapotokat, nem értek egyet azzal, hogy huszonháromféleképpen működik a parkolás a fővárosban. Ha a pénzügyekkel kapcsolatos mendemondáktól el is tekintünk, hiszen ezekből lehet, hogy van, ami igaz, más meg nem igaz…”

Azt írja Csárdi Antal a Facebook-oldalán, hogy „parkolási bírságokat osztottunk ki a Fidesz országgyűlési képviselőinek.” 

De miért csak nekik? 

Ungár Péter osztja a mikuláscsomagot.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A szocialisták a parkolási témában legalább annyira jártasak, mint a kormánypártok. Számos fővárosi kerületben évtizedek óta nagykoalícióban szavazzák meg a direkt előnytelen és pazarló parkolási szerződéseket. 

Csárdi Antal Bajkai Istvánt is megbűnteti. Fotó: Gabor_Banko/All_rights_resereved

Csárdi Antal a múlt héten a Parlamentben szócsatázott egy jót Varga Mihállyal a parkolóautomaták NAV-os bekötése kapcsán. Varga azt állította, hogy ezzel a törvénymódosítással a parkolási maffiának vége, az LMP-és képviselő szerint „ez a döntés önmagában semmilyen változást nem fog hozni a parkolási maffia ereje, és bevételszerző képessége tekintetében.”