Az LMP parkolási bírságot osztott a Parlamentben

Budapest
2019 március 25., 12:30
comments 63

Az LMP parlamenti képviselői mikuláscsomagokat osztottak a fideszes képviselőknek. A csomagban szórólap van, amin a Válasz Online Tarlós Istvánnal készített interjújának egyik részlete szerepel. A cikkben a főpolgármester arról beszélt, hogy a miniszterelnök korábban visszautasította azt a kérését, hogy tegyék rendbe a budapesti parkolás ügyét. 

„A parkolásügy kerületi hatáskör ugyan, de arról volt szó, hogy 2010 után tiszta lesz a rendszer, és a pénz majd a köz javát szolgálja. Ehhez képest ma is magáncégek tollasodnak sorszámozatlan parkolójegyek nyomtatásával. Milliárdok tűnnek el tehát azoknak a fideszeseknek a vezetésével, akik önt indítják a választáson. Nem tud rájuk hatni?

– Hadd legyek egészen őszinte:

nem értek egyet azzal, ami ma van. Hallok én is pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről.

Most épp Zuglóban zörög a haraszt… Ez az egy olyan kérésem volt mindenesetre, amelyet a miniszterelnök nem tudott teljesíteni.

– Tehát 16 pontja volt?

– Igen. Ezek közül 15 teljesült. Ez volt a tizenhatodik. Szívesen megváltoztatnám az állapotokat, nem értek egyet azzal, hogy huszonháromféleképpen működik a parkolás a fővárosban. Ha a pénzügyekkel kapcsolatos mendemondáktól el is tekintünk, hiszen ezekből lehet, hogy van, ami igaz, más meg nem igaz…”

Azt írja Csárdi Antal a Facebook-oldalán, hogy „parkolási bírságokat osztottunk ki a Fidesz országgyűlési képviselőinek.” 

De miért csak nekik? 

photo_camera Ungár Péter osztja a mikuláscsomagot. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A szocialisták a parkolási témában legalább annyira jártasak, mint a kormánypártok. Számos fővárosi kerületben évtizedek óta nagykoalícióban szavazzák meg a direkt előnytelen és pazarló parkolási szerződéseket. 

photo_camera Csárdi Antal Bajkai Istvánt is megbűnteti.  Fotó: Gabor_Banko/All_rights_resereved

Csárdi Antal a múlt héten a Parlamentben szócsatázott egy jót Varga Mihállyal a parkolóautomaták NAV-os bekötése kapcsán. Varga azt állította, hogy ezzel a törvénymódosítással a parkolási maffiának vége, az LMP-és képviselő szerint „ez a döntés önmagában semmilyen változást nem fog hozni a parkolási maffia ereje, és bevételszerző képessége tekintetében.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.