Izrael légicsapásokkal válaszolt a hétfői rakétatámadásra

külföld
2019 március 26., 06:55
comments 42
photo_camera Robbanás Gáza városában az izraeli légierő hétfő éjszakai légicsapása után. Fotó: MAJDI FATHI/NurPhoto

Légicsapásokkal felelt az izraeli hadsereg a Gázai-övezetből hétfőn indított rakétatámadásra, jelentette a BBC. Hétfőn egy rakéta - Izraelben szokatlan módon - célba talált, Tel Avivtól északra egy épületbe csapódott. A támadásban a ház teljesen megsemmisült, hét ember, köztük egy újszülött és egy hároméves kisfiú szenvedett sérüléseket.

A rakétacsapásra válaszul az izraeli hadsereg (IDF) 15 légicsapást mért Gáza északi részére, de közben onnan is kilőttek kb. harminc rakétát Izraelre. Ezek egyike károkat okozott egy szderóti házban, de személyi sérülésről nem érkezett jelentés. Az izraeli rakétaelhárító rendszer, a Vaskupola több rakétát még a levegőben megsemmisített.

Az IDF Gázában az övezetet uraló, világszerte terrorcsoportnak is tartott Hamászhoz köthető célpontokat bombázott. Csapást mértek a szervezet katonai szárnyának hírszerzési központjára, de a Hamász politikai vezetőjének irodáját is lebombázták. A hadsereg a Hamászt tette felelőssé a rakétatámadásokért.

A kiújult konfliktus miatt Izrael Gázával határos részén iskolaszünetet rendeltek el.

Közben a Hamász azt állítja, hogy egyiptomi közvetítéssel tűzszünetet kötöttek, de Izrael nem kommentálta állításukat. Az tény, hogy a rakétázás az állítólagos tűzszünet ellenére is folytatódik. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt