Bátran Zuchslag korrupciós ügyeivel állította párba a Felcsútra áramló tao-pénzeket Rétvári államtitkár

POLITIKA
2019 március 27., 22:11
comments 86

Amit lehet, megpróbálnak eltitkolni a felcsúti fociban terelt tízmilliárdos támogatásokról. Kezdődött azzal, hogy Orbán Viktor és az általa alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány szerint a központi költégvetés helyett sportcélokra fordított társasági adó nem közpénz. A bíróság kimondta, hogy az.

Ezután a Kúria mondta ki azt is, hogy adják ki a tao-pénzek elszámolásait. De nem adták ki, mert az Emmi éppen ekkora időzítve váratlanul bekérette az elszámolásokat, arra hivatkozva, hogy - bár egyszer már megtette - megvizsgálják újra azokat. A FUNA szerint ezekből nem volt másolat, mindent elvitt az Emmi. 

Ez egy éve történt. 

A tao-elszámolások ügyében pert is indító DK képviselője, Varju László most írásbeli kérdést tett fel az Emminek, hogy "Mit vizsgálnak még a felcsúti TAO-számlákon?".

A "választ" Rétvári Bence államtitkár adta meg

Vagyis Rétvári szerint az adófizetők érdeke, hogy alaposan a körmére nézzenek a taozó felcsútiaknak. Varju pedig szerinte ezt az alapos antikorrupciós vizsgálatot támadja. Ami nem csoda, hiszen a szocialisták ilyen vizsgálatokat annak idején nem folytattak le, így csalhatott Zuschlag János és Gyurcsány Ferenc. 

Ezek után aligha lehetnek nyugodtak Felcsúton. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.