Kiakadt a bolgár újságíró, amiért a magyar közmédiások kormányzati célokra használják az Európai Bizottság sajtótermét

media
2019 március 27., 13:11
comments 224

Szerdán az Európai Bizottság deles sajtótájékoztatóján a magyar közmédia dolgozói sorban arról érdeklődtek, hogy mi a bizottság és a görög hatóságok felelőssége abban, hogy tavaly a Ferihegyen kaptak el egy szír férfit, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam tagjaként végzett ki embereket Szíriában.

A magyar kérdések után azonban szót kért az Euractiv bolgár újságírója, aki csak annyit mondott: 

„Tudják, én éltem totalitárius országban, és nagyon zavar, ha kormányzati célokra használják a sajtótermet. Valószínűleg érti, mire gondolok.”

Erre a sajtótájékoztatást vezető szóvivő megjegyezte, hogy a sajtószoba minden akkreditált újságíró előtt nyitva áll, de nem az a dolguk, hogy véleményt mondjanak a kérdésekről, hanem, hogy megválaszolják őket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.