Kiakadt a bolgár újságíró, amiért a magyar közmédiások kormányzati célokra használják az Európai Bizottság sajtótermét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerdán az Európai Bizottság deles sajtótájékoztatóján a magyar közmédia dolgozói sorban arról érdeklődtek, hogy mi a bizottság és a görög hatóságok felelőssége abban, hogy tavaly a Ferihegyen kaptak el egy szír férfit, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam tagjaként végzett ki embereket Szíriában.

A magyar kérdések után azonban szót kért az Euractiv bolgár újságírója, aki csak annyit mondott: 

„Tudják, én éltem totalitárius országban, és nagyon zavar, ha kormányzati célokra használják a sajtótermet. Valószínűleg érti, mire gondolok.”

Erre a sajtótájékoztatást vezető szóvivő megjegyezte, hogy a sajtószoba minden akkreditált újságíró előtt nyitva áll, de nem az a dolguk, hogy véleményt mondjanak a kérdésekről, hanem, hogy megválaszolják őket. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.