May kész lemondani, csak támogassák a brexit-megállapodását

eu
2019 március 27., 18:05
comments 165

Theresa May brit miniszterelnök azt ígérte a tory képviselőknek, hogy lemond, ha támogatják a brexit-megállapodását.

A Downing Street tájékoztatása szerint May szerdán közölte a kormányzó Konzervatív Párt frakciójával, hogy kész távozni a tisztségéből a brexit-tárgyalások következő (az EU-hoz fűződő jövőbeni kapcsolatokról szóló) szakasza előtt.

May azt mondta a toryknak, hogy kész távozni a munkájából korábban, mint tervezte, hogy megtegye azt, ami helyes az országnak és a pártjának.

photo_camera Fotó: JESSICA TAYLOR/AFP

A miniszterelnök azt mondta, tudja, hogy a tory képviselők nem akarják, hogy ő vezesse a tárgyalások következő szakaszát, ezért azt mondta: „nem fogok ennek az útjába állni”. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.